26.9.12

Koskaan ei voi olla liian tarkkaMulla oli jo pitkään visio vaatetangosta eteisen syvennykseen. Laittelin sähköpostia muutamaan takomoon ja yhden kanssa tehtiin kaupat. Tänään mies sitten meni hakemaan toiveideni mukaista tankoa sepältä. Tai sellainen sieltä olisi pitänyt tulla, mutta lopputulos ei ihan ollutkaan sitä mitä odotin. Kyllä minä kuvan piirsin, vielä oikein huippusuunnitteluohjelma Paintilla. Omaan silmääni se näytti hyvinkin selkeältä, kas tässä kuvaToteuttajapuoli oli kuitenkin luullut piirroksen ylintä viivaa seinäksi ja nyt minulla on täällä puolet siitä mitä halusin. Jippijaijee..

Tarkoitus oli siis teetättää tuohon yksinäisten yläkaappien alle syvennykseen seinästä seinään ulottuva vaatetanko, jossa on alemmas laskeutuva osio hengareille. (näköjään en osaa sitä sanoiksikaan kovin selkeästi pukea, niin onpa ihme kun ei mun kuvatkaan aukea muille.. :) Periaatteessa idea voisi toimia noinkin, jos tangon ruuvaisi kiinni yläkaapin pohjaan. Se vaan mietittyttää, millaista painoa tuo pohja jaksaa kannatella. Eli yritän kuitenkin ensin lähestyä seppää viestillä ja tietustella, josko tangon ehkä sittenkin saisi fiksattua haluttuun muotoonsa.


Kehveli. Olin niin intona tästä etukäteen. Ensi kerralla piirrän pihapiirin pikkukivetkin suunnitelmiini, niin ei jää mikään epäselväksi.

Ever since I saw this apartment for the first time, I've wanted to have a metal clothing rack in the nook in our hall. I sent a picture of what I wanted to a couple of blacksmiths and made a deal with one. Today my hubby went to get home the finished rack. Looks good, but it's only half of what I ordered.. I know my picture is not the best of quality, but it looks pretty clear at least to me. He must have misunderstood that one of the lines is a wall, not part of the actual rack. Well, it would work out this way too if we put it hanging from the underside of the small cabinets up there. But I'm worried about how much weight it can hold up. So I still want to stick with the original plan and I'm going to contact the blacksmith and ask if it could still be fixed.

Dang. I was so thrilled about this in advance. Next time I need to get something done I'll sketch up everything, so there's no way my expectations would be misunderstood again.

12 kommenttia:

 1. no hö, tuo kuvahan on niiin selkee! toivottavasti se ymmärtää ja tuon saa vielä fiksattua.. vaikka tosiaan ois kiva noinki jos kaappi kestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onhan se ihan selkeä mutta olis voinut tietenkin olla vielä selvempikin. En jaksais alkaa säätämään enää, mutta en usko että tuon kaapin pohja kestää sitä painoa mikä tulis vielä takeista tuon tangon lisäksi.

   Poista
 2. ehheh, sori mua alko taas naurattaa nää sun kommellukset :D
  toi kuva vielä ikäänkuin korostaa tätä sun metkaa mutkaa.
  nyt on menny sepällä raudat sekasin...mutta oishan sellanen vähäN 3D:tä antava töherrys antanut vähän enempi havainnoillistavan kuvan takojalle.
  jos oikein ymmärsin niin halusit piirroksen mukaan että sivuseiniin ruuvattais(!?) toi parru kii?!
  mutta hei Elli, mitä jos fiksaattekin sen tohon seinään? toi 25cm ois niinku puolet henkarista eli vois sopia niinkin päin.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nauraa, niin mekin tehdään :D Oon tosiaankin samaa mieltä että kyllä tuossa mun piirroksessakin oli vikaa, vaikka puolustukseks sanon että selostin tuon kuvan lisäksi vielä aika paljon sitä millanen tuote oli toiveissa, mutta näköjään en riittävästi kuitenkaan. Pitäs varmaan opetella vähän uudenaikasempaa ohjelmaa käyttämään niin sais ehkä aikaan jotain havainnollisempaa :D

   Joo, ymmärsit oikein sen mitä halusin tuosta. Mietittiin jo samaa kun sinäkin, että jos sen vaan laittas tuollasenaan seinään. Mutta sit tavallaan sen muoto ja juju hukkuu sinne hengarien taakse. Ehkä. Enkä tossakaan tapauksessa oo varma miten hyvin se kestäis painoa. Mutta harkinnassa se on, katotaan nyt kuitenkin ensin mitä seppä vastaa.:)

   Poista
 3. Komppaan Nanaisen ideaa... suoraan seinään kiinni tuo (jos rakenne sallii sen painomäärän)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti mielipiteestä, kyllä me sitäkin vaihtoehtoa täällä pallotellaan mut niin kun sanoin Nanaiselle, niin haluan ensin kattoa mitä seppä on mieltä.

   Poista
 4. Cant wait to see it all done : )

  xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me neither, hopefully we'll get it fixed soon.:) xx

   Poista
 5. Tai vastaisuudessa pyydät rakkaalta pikkuveljeltäsi täydelliset piirustukset joiden mukaan seppä osaa tehdä millileen oikeanmallisen tangon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten multa unohtukin tuo mahdollisuus, no ens kerralla muistan.:)

   Poista
 6. Hei, bongasin tän ihan sattumalta netistä ja kaipaisin juurikin ton näköstä tankoa :D onko se mahdollisesti myynnissä tms ? Jos ei oo myynnissä, niin kiinnostais, että paljon maksoit tuosta, koska tarvisin tismalleen samanlaisen! (Mittoja tosin en tästä tangosta tiedä, mutta saisi olla n metrin leveä..)
  Jos voisit vastata mulle sähköpostilla, jos tanko teillä vielä on , olisin kiinnostunu odtamaan (postit maksaisin myös, mikäli tangon hinta olis sopiva muuten)
  Kuu.jarva@gmail.com :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vietiin tanko takasin muokattavaksi ja se näyttää nykyään tältä http://moopeli.blogspot.fi/2013/04/kovan-onnen-kapistus.html Mut jos se tuollaisenaan vielä jossain nurkassa lojuis niin varmasti myisin.:)

   Ihan halpaa sepällä teettäminen ei ollut, laittelen sulle vielä mailia tarkemmin!

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!