29.9.12

Monitoimihuone
Melkoinen all-in-one on tällä hetkellä tämän pariskunnan makkari. Yhdistetty makuuhuone, lastenhuone, leikkihuone ja työhuone. Ihan kätevää yleensä joo, mutta kyllä mä ihan mielellään edes nuo lelut heivaisin muualle. Kyseinen tavara ei siis yleensä sijaitse mitenkään niin siistissä järjestyksessä kuin kuva ehkä antaa ymmärtää, vaan ympäri kyliä niin kuin leluilla on kai tapana. 

Siitä en kuitenkaan ole yhtään varma, että raaskitaanko laittaa poju omaan huoneeseen nukkumaan sitten, kun toinen makkari ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa valmistuu. Onneksi tilaa on meille kaikille kolmelle tässäkin, niin ei sillä asialla ole mitenkään kiire. Taitaa olla äidillä tässä(kin) asiassa vielä pitempi napanuora kuin lapsella.. Tuntuu, että toisella puolella asuntoa oleva huone on niin kaukana, vaikka ei sinne ole kuitenkaan kuin muutama hassu metri.

Minkä ikäisenä te olette laittaneet lapset omaan huoneeseen nukkumaan?

At the moment our bedroom serves also as a children's room, playroom and workroom. Mostly it's handy, but at least the toys I'd happily put somewhere else. But I'm not sure if we dare to move our little one into his own room, when his room (maybe in the near future) will be finished. Luckily we all fit in this room very easily so I can just delay that decision making.

At which age did you put your kids sleeping in their own rooms?

(I know these things are also cultural, and I guess in Finland kids generally sleep in their
parents' rooms for quite a long time compared to many others)

10 kommenttia:

 1. Meillä meni esikoinen jo 10kk ikäisenä omaan huoneeseen. Se johtui ehkä siitä että muutettin silloin kaksiosta kolmioon ja tohkeissan oltiin lastenhuoneesta. Nyt tätä toista en taida raskia siirtää mihinkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että on kohtalotovereita.:) Voi kyllä olla että meidänkin poju olis jo omassa huoneessa jos lastenhuone olisi ehditty tehdä valmiiks ennen muuttoa.

   Poista
 2. Meidän tyttönen taisi olla lähemmäs 2-vuotias, kun siirrettiin hänet omaan huoneeseen. Kokeiltiin kyllä jo aiemminkin, mutta ei onnistunut silloin. Ja edelleen tänäkin päivänä, kun tyttö on 5-vuotias, hän hivuttautuu meidän viereen öisin nukkumaan. Nykyään hän on jo niin taitava, että me ei edes huomata unikaveria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana taito, hivuttautua huomaamattomasti vanhempien viereen.:) Eihän se omaan huoneeseen siirto tosiaan aina lapsenkaan puolesta niin helposti onnistu. Saa nähdä miten meidän käy, ollenkaan ei olla vielä kokeiltu laittaa eri huoneeseen nukkumaan.

   Poista
 3. Me yritettiin silloin, kun poika oli reilun vuoden. Ei onnistunut, kun hampaiden puhkeaminen on valvottanut häntä aina pal-jon ja sit ei vaan jaksettu rampata "siellä kaukana" lohduttelemassa (kun hampaita tuli ihan mahdotonta tahtia). Pian poika on 2 v. ja nukkuu edelleen meidän makkarissa. Tarkoitus olisi pistää omaan tupaan talven aikana, kun nyt jo nukkuu muutenkin pitkät yöt heräämättä ym. (tosin viimeiset poskihampaat on edelleen puhkeamatta :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota ramppaamista mä just pelkään, laiska kun olen.:) Pitkään meillä on kyllä nukuttu ihan hyvin, mutta kohta pitäisi koittaa viljoja ruokavalioon niin se saattaa alkaa valvottaa taas öisinkin. Viimeiset poskihampaat on meidänkin pojalla vielä tulematta mutta ainakaan aiemmin hampaat ei ole valvottaneet niin toivotaan ettei viimenen setti tee poikkeusta.:)

   Poista
 4. Meillä taas poika siirtyi omaan huoneeseen kun oli 11kk vanha ja kaikkien yöunet parani siitä kertaheitolla. Yökukkumiset loppui kuin seinään ja nyt 1v 8kk poika nukkuu (ja on siis nukkunut jo vuoden alusta) 12 tuntia putkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotahan suurin osa sanoo, että kaikkien yöunet paranee ja lupaan yrittää pitää sen mielessä sitten kun saadaan pojan huone valmiiks.:)

   Meillä poika kyllä nukkuu yleensä hyvin nytkin meidän kanssa samassa huoneessa, mutta välillä on heräilyä ja otetaan sitten meidän väliin nukkumaan. Ja sillon kaikki nukkuu huonosti..

   Poista
 5. Tytär alkoi nukkumaan yöt heräämättä 2kk ikäisenä. Mieheni tekee vuorotyötä eli tulee kotiin myöhään illalla tai lähtee töihin anivarhain aamulla. Vauva sitten heräili, kun herätyskello soi tai toinen kömpii illalla viereiseen sänkyyn nukkumaan. Sen jälkeen heräili myös äiti. Tulimme siihen tulokseen, että jokainen saa unirauhan, kun siirrämme vauvan nukkumaan omaan huoneeseensa. Ikää oli tuolloin 6kk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mekin olis varmasti aiemmin siirretty jos ois ollut paljon heräilemisongelmia, mutta yleensä yöt on ollu suht rauhallisia meillä. Paitsi tietenkin ihan vastasyntyneen kanssa ja voihan olla että aika on kullannut jo muistoja tuosta välistäkin..:)

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!