17.8.11

Kirppisvuodatus

Heti kärkeen pyyntö kaikille himokirppistelijöille: yrittäkää ymmärtää aloittelijaa. Aloittelijaa muun muassa siksi, että (melkein hävettää tunnustaa) mun kirppariostokset voi laskea varmaan kahden käden sormilla.

Sitten itse asiaan. Eilen otin lopulta kärryn alle ja hurautin koluamaan kirppiksiä. Ei olekaan ollut aikomus kuin ehkä viimeiset puoli vuotta.. Nopean toiminnan naisia ollaan siis, varsinkin tässä asiassa. Psyykkasin itseä koko matkan, mutta ensimmäinen (kehuttukin) kohde ei kyllä tehnyt musta homman fania. Haussa oli vauvan vaatteet ja yritin tosissaan tonkia ja kaivella, enkä vain kävellä ympyrää ja skannailla turhaan jotain kiinnostavaa niin kuin ennen. Silti, kaikki mitä löytyi oli venähtäneitä, puklutahraisia, Aku Ankalla tai vastaavalla koristeltuja ja/tai nyppyyntyneitä kamppeita. Menin syömään suruuni kirppiksen viereiseen lähiöpizzeriaan, mikä sekin oli virhe.

En kuitenkaan antanut tämän täysin lannistaa, vaan suuntasin maha täynnä karseaa ruokaa seuraavaan paikkaan. Siellä, kierrätyskeskuksessa oli myynnissä lähinnä kaikkea. Kiertelin ja kaartelin ja oikeastaan vähän jo innostuinkin. Tämähän onkin mukavaa! Mutta silti lähdin tyhjin käsin. Haaveilen jos mistä tavarasta mitä luulisi kirppareilta löytyvän, ja kuitenkaan koskaan ei kolahda. Kirpparilöydöt olis huikeita, jos joku vaan löytäisi ne mulle valmiiksi.:)

Eli nyt auttakaa te, jotka osaatte! Miten ihmeessä löydätte aina kaikkea hienoa kirppiksiltä? Käyttekö tosiaan läpi kaiken sen sälän mitä siellä on, ja jostain sieltä seasta kaivatte niitä aarteita? Vai käyttekö tsekkaamassa tilanteen joka ikinen päivä, ettei mitään mahtitavaraa vain ehdi kadota nenän edestä? Koska joskus musta vaan tuntuu, että satun tulemaan paikalle aina väärään aikaan ja joku on just käynyt tyhjentämässä pöydät ennen mua..

Tämän tunnelmakuvan myötä hyvää yötä, kiitos ja anteeksi.:)For those who read this in English, I'm sorry. This time it's simply too late for my brain to be able to translate that text. But here it is very briefly: I would love to shop second hand but I really suck at it. And I'm asking for help from those people, who always seem to find the most amazing things from flea markets!

5 kommenttia:

 1. Kannattaa suosia viikonloppuisin järjestettäviä isoja kirppistapahtumia joissa myyjät itse paikalla. Itsepalvelukirppiksiltä löytää harvemmin mitään siistiä (tavara on juuri sitä mitä kuvailit). Helsingissä Vallilan kirppis ja Jäähallin kirppis on ehkä parhaimpia. Kesäaikaan löytöjä voi tehdä myös Hietalahden torilta.

  VastaaPoista
 2. Välillä niiltä saakin lähteä ihan tyhjin käsin, ja välillä tekee semmosia löytöjä et on pitkään iha onnessaan. :) Ja mulla myös on semmonen tapa et en todellakaan kaivele joka pöytää läpi, vaikka nyt missaisinkin sieltä alta jonku upean vaatteen tai esineen, kun yleensä näen aikalailla pöydästä päällepäin et oiskohan siinä mitään mua kiinnostavaa, oikea värimaailma jne...

  Hauska lukea sun päivityksiä!

  VastaaPoista
 3. Kerran tulin tänne asti ni pakko kommentoida.
  Tuo kuulostaa ihan samalta miltä musta tuntu ku kävin ekaa kertaa kirppiksellä. Nyt oon onnistunu jo vähä paremmin joten uskallan antaa vinkkejä.
  Eli A) Ei kierrätyskeskukseen ellet halua varastoon jotain hyllyä tai muuten todellä käytettyä tavaraa. B) Kirppiksiä on erilaisia. Niillä on erilaisia maineita ja jos jollain kirppiksellä on vaik maine et sielä myydään lastenvaatteita ni sinne myös mennään myymään lastenvaatteita. Eli sielä niitä myös on. Googleta ja kato vaik mitä kirppiksiä on kehuttu jossain vauvafoorumeilla. C) Jos menee etsimään vaikka valkoista puhdasta bodya ni ei varmasti löydy. Löytyy kaiken muun värisiä mut ei sitä valkosta. Ja sit ku se vihdoin löytyy ni se on väärän kokonen. Mulle kelpaa yleensä vain tietynlainen tavara ni mun on sit ravattava niissä yhtenään, että löydän sen verran mitä jotkut hakee sieltä kerran vuodessa. Mut kirppareita voiki vissii kutsua harrastukseksi :)

  Nii ja noista kirppiksistä missä on myyjät (vallila ja jäähallien kirppikset) ni niistä saa yleensä halvemmalla, mutta sielä on tungos ja se myyjä saattaa vaativasti tuijottaa ja odottaa ostopäätöstä. Sielä myös tingitään. Itsepalvelukirppikseltä löytää ehkä huonommin, mutta löytää kunhan jaksaa tonkia. (Ei kaikkia pöytiä, vaan ne jotka näyttää päällepäin oman tyylisiltä.) Ja niihin voi mennä millon vaan eikä vain la ja su aamulla klo 9. Eli tykkään itsepalvelukirppiksistä, mutta en tykkääkkää jutella kaikkien kanssa joka asiasta :)

  Joo ole hyvä tästä esitelmästä. Jatkan aamutoimia :D t.elsu

  VastaaPoista
 4. Hei Elli!
  Olipa mielenkiintoinen kirjoitus sulla. Harvemmin törmää blogeissa kirjoittamaasi ongelmaan, koska monet seuraamani blogit esittelevät lukuisia kirppislöytöjään. Oon silti kanssasi samaa mieltä, että jokainen kirppiskierros ei tuota tulosta. Olen itsekin monta kertaa joutunut (miehen mielestä onnistunut) lähtemään tyhjin käsin pois kirpparilta. Parempi silti jättää ihan kiva asia/esine pöydälle, kuin haalia ylen määrin tavaraa kotiin, mikä ennemmin tai myöhemmin jatkaa matkaansa uudelle kirppispöydälle tai roskiin. Olen kuitenkin sen verran löytänyt kirppareilta kivoja juttuja kotiimme, että kiertelen niitä edelleen.
  Paremmin kysymyksiisi kuitenkin.. En tartu joka ikiseen peltipurkkiin ja hameenhelmaan kirppiksellä, vaan luon yleiskatsauksen pöytään ja mielessäni luon kuvan, minkätyylisiä ja -henkisiä asioita pöytä sisältää. Jos pöydällä etummaisena lojuu jokin ihana punainen kauha tai muu silmääni mukavasti tökkäävä juttu, saan fiilistä ja alan penkoa pöytää paremmin. Raivaamisen myötä saatan löytää kivan punaisen kauhan lisäksi myös muutakin mieleistä pöydästä. Silloin tulee löytäjä-fiilis. Seuraavan pöydän värimaailma ja isot pinot vanhoja lehtiä eivät houkuta minua ja ohitan pöydän suosiolla samantien. Oon sitä mieltä, että löytöjä tehdäkseen pöytiä joutuu jonkin verran penkomaan, mutta joskus kohtalon ajamana olen törmännyt ihanaan paituliin tai kenkiin.
  Ei kannate ostaa kaikkia asioita kirppiksiltä, joihin ihastuu siellä. Kannattaa oikeesti tarkistaa tavaroiden kunto ja toimivuus, ennen kuin pulittaa niistä. Palje-kirppiksellä Oulussa taitaa edelleenkin lojua eräs aivan ihastuttava punamusta kattila, joka on niin huonossa kunnossa, että siitä on vain koristeeksi kotiin. Okei, jollekin se on mainio koriste, mutta itse en ole sitä koristeeksi ajatellut. Mukavia kirppiskierroksia, varmasti joskus vielä onnistaa! :)
  Terveisin Anna T.

  VastaaPoista
 5. Huippua saada aikaan keskustelua, kiitos tähän mennessä kommentoineille.:) Jos muillakin tulee jotain ajatuksia tai vinkkejä aiheesta niin aukaiskaa ihmeessä suunne!

  Anonyymi: Olet oikeassa, ne muutamat mun löydöt on juurikin noista isoista kirppistapahtumista ja Hietsusta. Täytyy siis suunnistaa niihin vielä useammin!

  anna: tuo värimaailmavinkki on tosi hyvä, otan käyttöön! Ja kiva kuulla, että mun höpinöitä jaksaa lukea.:)

  Anonyymijokaolikinelsu: kiitos esitelmästä, siinä oli montamonta hyvää pointtia!:) Erityisesti mieltä lämmitti se, että joku voi edes vähän samaistua tähän mun ongelmaan. Se mun ensimmäinen kohde oli juurikin sellainen vauvapalstalla kehuttu vauvanvaatekirppis, mutta ei siellä siltikään oikein ollut mitään. Ehkä mun pitää mennä muutaman kerran uudestaan, jos siellä ois sitten uutta tavaraa. Etsin myös aina aika tarkasti tietyn tyylisiä vaatteita ja tavaroita, niin ehkä mun sitten on myös alettava harrastaa kirppistelyä että voin joskus löytää jotain. Ja vaikka tossa aiemmin kehuin myyjä paikalla-kirppiksiä, niin voin myös allekirjoittaa sen ettei siinä valvovien silmien alla ole munkaan kovin helppo tonkia ja miettiä ostopäätöstä. Mutta kai siihenkin voi tottua, ehkä.. Yritän ainakin!

  Anna: Yksi syy miks kirjotin tuon jutun oli juuri se, että yleensä blogeissa tosiaan kirjotetaan ihan päinvastaista kirppareista ja en kuitenkaan usko, että olen ainoa ihminen maailmassa kellä on kirpparionkelma. Eli toivottavasti joku muukin sitten hyötyy näistä mun saamista vinkeistä!:)
  En myöskään etsi mitään koriste-esineitä tai suoraan roskiin joutavaa kampetta, ja siksi sun vinkit tuli myös tarpeeseen. Pidetään mielessä, että löytöjen tekemiseen tarvitaan sopivassa suhteessa penkomista ja kohtaloa.:)

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!