16.4.12

TilannekatsausPäivitys operaatio vieroitukseen: imetyskertoja on päivässä enää noin yksi, vaikka tarkoituksena oli päästä nollaan. Heikkoina hetkinä olen antanut periksi poikasen sinnikkäille kaula-aukonkuolausyrityksille. Koitin kyllä ottaa järeämmätkin aseet käyttöön, mutta turhaan. Poju on jatkanut silmiä räpäyttämättä syömistä, vaikka maidon sivumakuna on ollut sinappia ja etikkaa. Etikan kohdalla olisin itse jo luovuttanut.

Auton kojelaudassa paloivat vaihteeksi sekä opiskelijan että laiskan merkkivalot. Tankki tyhjänä ja pissapoika janoissaan.

Update on my project to wean our son from breastfeeding: we have got down to one nursing time a day even though my aim was to get it to zero. On weak moments I've given up because of his persistent trying. I even turned into an evil mum and tried some sturdier tricks, to no effect. He kept on eating despite the taste of mustard and even vinegar in the milk. I would have given up after the vinegar myself.

We had both student's and lazy butt's signal lights on in our car for a change. The tank was empty and windscreen washer thirsty.

10 kommenttia:

 1. Ai kauhistus - tämä häämöttää meilläkin. Jos minun kärsivällisyydestäni on kiinni, vauva on tissillä vielä ei- vauvanakin.

  Tsemppiä vierottamiseen! Esikoisesta meni niin helposti, me vain lopetettiin. Hän vähän kaiveli, mutta ei itkenyt perään tai reagoinut muutenkaan. Siskonsa saa hepulit jo siitä, ettei enää pääsekään tissille joka ikisestä inahduksesta.

  VastaaPoista
 2. Mulla on yleensä ihan hyvä kärsivällisyys, mutta lapsen itkun/huudon/muun vastaavan kohdalla sitä on paljon vähemmän kun muuten ja sen kyllä huomaa.:) Tässä sitä yritetään vieroittaa ei-vauvaa tissiltä ja aika laihoin tuloksin..

  Kuulostaa siltä, ettei sullakaan tule olemaan mikään helppo tehtävä edessä. Tsemppiä jo näin etukäteen!

  VastaaPoista
 3. Poika kyllä haistaa mitä mamin mielessä liikkuu..."siis yrittääkse tosiaankin hämätä mua jollain etikalla tai sinapilla - katotaan, kauan se jaksaa tätä pelleilyä..." ;D
  Hiljaa hyvä tulee!

  VastaaPoista
 4. Tuo kaveri taitaa tosiaan olla liian fiksu mun surkeille hämäysyrityksille :D Ei auta kun jatkaa hiljaa etenemistä, mut kyllä tässä jo voiton puolella ollaan.

  VastaaPoista
 5. Tiedätkö, musta on ihana että postaat ja puhut imetyksestä. Piti jo aiempaan kommentoida, kirjoitit niin osuvasti. Välillä sattuu ihan perhanasti ja turhauttaakin, mutta se läheisyys ja ne yhteiset hetket on jotain sanoin kuvaamattoman ihania. Älä soimaa itseäsi siitä että "annoit periksi", kyllä se aikanaan irti oppii eikä kai syytä hurjalle kiirelle ole? Mulla kävi esikoisen kanssa ihan älytön tuuri, kun hän vieroitti itse itsensä 13-kuisena. Yhtäkkiä vaan kun imetin, ei enää halunnut syödä vaan pelkästään leikkiä/purra. Tämä toistui muutamaan kertaan ja sitten vaan lopetin tarjoamisen ja kiinnostus katosi kokonaan. Ei varmaan käy noin hyvin tällä kertaa, joten vinkkien toivossa seuraan teidän vieroitusprojektia :) Toivon kyllä että se jäisi luonnostaan pois 1-1,5v iässä, mutta sen jälkeen voi olla että minäkin kokeilen etikkaa. :D heh! Blogikiusaus muuten jatkuu, haastoin sinut taas.

  VastaaPoista
 6. Kiva kuulla, et näitäkin juttuja joku haluaa lukea.:)

  Ei tuolla vieroituksella muuten mikään kiire olis, mut mä en jaksa enää olla viljattomalla dieetillä (poju on allerginen vehnälle). Etikkaa kummempia vinkkejä ei tällä hetkellä kyllä ole :D Nyt oon vaan tylysti päättäny olla imettämättä kokonaan ja viime yö oli sen mukanen.. Ehkä tää tästä kuitenkin jo pian!

  Niin ja kiitos kivasta haasteesta, täytyykin alkaa miettiä sitä!

  VastaaPoista
 7. Ai sulla oli sellainen syy! :) Heh, meillä ollaan kaikki keliaakikkoja ja maitoallergikkoja- viljattomuus on siis tuttua. Tykkään kyllä ruokavaliostani enkä kaipaa gluteeniviljoja, mutta ymmärrän jos joutuisin jättämään jonkin lempiruokani imetyksen ajaksi pois.. se harmittaisi! Vähän niin kuin raskaus ilman sushia ;) Tsemppiä vieroitukseen ja kiva jos nappaat haasteen!

  VastaaPoista
 8. Kyllä täytyy hattua nostaa teille! Mä olin muutaman kuukauden viljattomalla ja maidottomalla ja se oli kyllä aika kamalaa, jotenkin mun mielikuvitus ei riittäny siihen mitä oisin voinu syödä, ainakaan monipuolisesti :)

  Mut ehkä näihin ruokarajoituksiin osaa eri lailla suhtautua, kun tietää sen ruokavalion olevan jatkuva eikä vain väliaikanen. Nyt kun tiesi, et periaatteessa vois vaikka syödä jonkun ruispalan tai kakkua niin kyllä niitä välillä teki aika paljon mieli. Ehti siihen kyllä toisaalta tottuakin, eikä moneen kuukauteen enää haitannu vaikka ei kylässä voinutkaan syödä oikein koskaan mitään. Mut myönnetään, ei mua haittaa nyt vähän pullaa mussuttaa taas :D

  VastaaPoista
 9. Vasta äken löysin blogisi mutta pitää kommentoida koska samassa tilanteessa ollaan. Piti lopettaa imetys seinään vuoden vanhana, nooo ei oikein sitten mennyt niin ;) Nyt pari kk myöhemmin koitan pitää lopetuksen takarajaa "edes kesään mennessä". Meille ei taida vaan noi mitkään niksit toimia kun mä en ole koskaan varonut yhtään mitä suuhuni laitan kun imetän, eli on saanut sipulia, etikkaa, tulisia mausteita jne. jo yllin kyllin ja niihin varmaan tottunutkin. Ilmankos ei hänelle koskaan miedot vauvanruoatkaan ole maistunu.
  Yö ja päiväimetykset ollaan kyllä saatu lopetettua aikoja sitten, mutta nyt on vielä tuo viimeinen ilta (haluan olla äidin sylissä) -maito, ja aamuinen (ei jaksa vielä nousta ylös, otetaan poika tähän viereen) -maito. Turha kait toivoa että omatahtoisesti tuo loppuisi kun tuntuu kanssa niin nauttivan siitä... Istuu vieressä ja alkaa hilata paitaa ylöspäin kunnes tissi löytyy, ja sitten ison riemunkiljahduksen kanssa tartutaan kiinni :) On nää tämmösiä epeleitä...

  VastaaPoista
 10. Kiva kun jätit kommentin! Luulen, et meillä mikään noista nikseistä ei myöskään auta ihan samasta syystä kuin sullakin (ja mies on antanut pojan itsekin testimaistella jotain tulisia kastikkeita ym eikä se ole ollut moksiskaan:) Muuten meillä on menny jo tosi hyvin, mut samanlailla ongelmia on tullut aamulla kun poju meilläkin nostetaan viereen kun ei jakseta nousta :D Eilen aamulla olin nukahtanu uudestaan ja kohta herään siihen et poika on jotenki onnistunu kaivamaan itsensä tissille.. Se siitä sitten.:) Mut sinnikkäästi yritän vielä, että tää loppuis tähän.

  Tsemppiä hurjasti sinnekin epelin vieroitukseen!

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!