19.9.11

Sanaleikkejä


Pikkumiehen syntymän jälkeen aika moni asia muuttui, niin myös arkena puhutut asiat. Sanavarasto toisaalta rikastui, mutta toisaalta kyllä köyhtyikin. Ei sitä ennen tullut paljoa harsoista, puklusta tai vaipoista puhuttua. Saati sitten erinäisistä ihmisen eritteistä tai tisseistä. Kakan värin ja koostumuksen harras analysointikin oli onneksi aiemmin hyvin vieras käsite. No, nyt nämä kaikki on sitä peruskauraa. 

On myös tullut lanseerattua tai opittua muilta pari hauskaa termiä, koska kaikille asioille ei vain ole valmiita nimiä. Yksi älynväläyksemme on munakakat. Kun poika alkoi viihtyä mahallaan, tuotos ei enää mokoma pysynytkään vain siellä takapuolen puolella niin kuin ennen, vaan kuorrutti vaipan (ja ne killuttimet) tasaisesti joka puolelta. Tuloksena siis munakakat, joiden pesuvuorosta ei tosiaankaan kilpailla. Toinen hupaisa sana, lainattu sellainen, on koppatissi, johon turvaudutaan tien päällä äärimmäisessä hädässä tai kiireessä. Jos siis näette auton, jossa äiti keikkuu epämääräisessä asennossa turvakaukalon yläpuolella, niin me siinä vaan kouhotetaan ja koppatisseillään.

Arkijuttelun köyhtyminen näkyy lähinnä niin, että suhteettoman iso osa täällä suolletuista lauseista on tätä siirappia: sä oot niin ihana/kulta/rakas/söpö. Kohteena 98 prosenttia ajasta poikanen, ja miesparka ehkä silloin kun hän suostuu pesemään ne edellä mainitut. Ja te kaikki kotiparisuhdepsykologit siellä, tiedän että prosentit voisivat olla vähän paremmat miehen osalta. Asiaa työstetään. Toinen suosittu puheenaihe on: tuu äkkiä kattomaan, tää ___________ (täytä mitä tahansa lapsen kehitysvaiheita, ne mitättömimmätkin "heiluttaa kättä" käy)

This post is mostly about playing with Finnish language and inventing new words, so it would be a bit too tricky to translate in a way that you could get the whole idea of it too. Translation available in the next one again, I promise!:)

2 kommenttia:

  1. Hih, kiitos tästä! Tämän peeämmässäisen känkkäränkän piti ihan ääneen hörähdellä :D Munakakat! Koppatissi!
    Kakkaisia kasseja on kyllä paaljon helpompi pestä kuin noita upotettavia malleja, että siinä mielessä munakakat on parempi kuin vakokakat. :D

    VastaaPoista
  2. Heh, ole hyvä vaan! Se on aina ilo kun 3-kirjaimisen hirviön oireita saa jollain lievitettyä.:) Ja vakokakka on huikea nimi tyttöversiolle :D Voin uskoa että niiden pesuun on vielä vähemmän vapaaehtosia..

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!