9.9.11

Operaatio syöttötuoliOlkaas hyvät, tässä se mystinen projekti, jonka kimppuun lähdin edellisen postauksen kirjoiteltuani. Kyseessä on siis vanha Artekin syöttötuoli ja kuten pinnasänkykin, tämä tulee nyt käyttöön jo toiselle sukupolvelle. Isä ja poika ovat sitten molemmat saaneet aloittaa tutustumisen ruokailun ihmeelliseen maailmaan samalta tuolilta. Ja siinä välissä muutama poikasen serkkukin. Melkoisen siisti juttu, vai mitä? 

Kuvien välillä ei ehkä järin suurta eroa ihmissilmä erota, mutta kyllä niiden ottamisen välissä on jokunen hetki hiottu. Ja hiottu. Vaikka täytyy kyllä sanoa, että esimerkiksi maaliin verrattuna tuollainen lakkapinta irtoaa suht helposti. Kuten Artekin valmiiksi maalatuissakin versioissa, aiotaan säilyttää kaarevaa selkäosaa lukuunottamatta kaikki muut ulokkeet puunvärisinä. Nyt päästäänkin sitten näihin elämän suuriin kysymyksiin: minkä väriseksi maalaamme sen selkäosan?   Auttakaahan hyvät ihmiset, kertokaa mielipiteenne:

musta vai keltainen?

Mustan puolesta puhuisi ainakin se, että värinä se on mieltymyksistäni pitkäikäisin ja se löytyy myös Artekin omista väreistä tälle syöttötuolille. Ja silloin ripauksen väriä voisi lisätä vaikkapa keltaisella istuinpehmusteella. Mutta sitten toisaalta, keltainen olisi varmasti niin pirtsakka ja hieno. Ja se on ainakin tämänhetkinen lempparivärini. Apuva.

There you go people, that's the mysterious project that I went doing after my last blog post. It's an old Artek highchair and it will now be used by a second generation just like our nursery bed too. It means that father and soon also son have been able to start exploring the exciting world of food in the same chair. And between them a couple of our son's cousins too. Pretty cool, huh? 

You probably can't see much difference between those pictures above, but there was quite a bit of sanding done between them being taken. Although I gotta say it's a lot easier to get that layer of varnish come off than paint is. And then it's time of the life's big questions: what color should we paint it? We are going to paint just the seat part of it, just the same way they do in Artek. Dear readers, help me and tell your opinion:

black or yellow?

Black would be a good choice because I have liked the color for so long, and it's also a color that Artek uses on these highchairs. And you could maybe add a pinch of color to it by making a yellow seat padding. But then again, yellow would be so lively and cool. And it's at the moment my favorite color. Help me! 


8 kommenttia:

 1. Anonyymi9/9/11 19:40

  Hieno tuoli, kerrassaan. Mutta ite oon ainakin mustan kannalla. Musta näyttää hyvältä aina ja sopii teidän muuhun sisustukseen ku nenä päähän. Keltanen vois muuten olla hyvä, mutta löytyykö samaa sävyä kun ne tyynyt? -lode

  VastaaPoista
 2. huikeeta. mustan kannalla oon määki, se näyttäs munsta paremmalta tuon puunvärin kanssa. nii ja jotku sanoo että tollasiin kirkkaisiin väreihin saattaa nopeesti kyllästyä. toisaalta mustaki voi olla tylsä nii en sitte tiiä. :p mt mun ääni mustalle, se ois tyylikäs eikä tarttis olla hiomassa heti ku vaihtaa sohvatyynyjä. ü

  VastaaPoista
 3. Itse maalaisin mustaksi. Musta on kuitenkin sellanen ettei siihen kyllästy. Toi on niin hieno syöttötuoli ja sairaan kestävä. :)

  VastaaPoista
 4. Joo kyllä siitä musta tulee, niin ei ainakaan ole sitten sitä vaaraa että kyllästyy!:)

  VastaaPoista
 5. Muuten oisin ollu keltaisen kannalla, mut evin kans oon sama mieltä et puuosien kans käy paremmin musta. :) Ihanan tuolin saa pikkuinen!

  VastaaPoista
 6. Totta turisette evi ja anna, kyllä musta ja puu on vaan parempi pari. Ja tänään löysin vielä musta-puisen lampunkin ruokapöydän päälle, niin musta on siksikin parempi.:)

  VastaaPoista
 7. Musta, ja sitte pehmusteeksi just keltanen :)

  nadja

  VastaaPoista
 8. Kiitos mielipiteestä Nadja, näin juuri me tehdään.:)

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!