9.5.12

Nyt kelpaa pottailla



Uppo-Nallea vähän mukaillakseni: voi ihmeiden ihme ja toden totta, siinä on valkoinen pissapotta! Toiset täällä plokeissaan esittelee designostoksiaan, minä pottaa. Hyvin menee, mutta menköön. Mutta olen minä tästä löydöstä ihan oikeastikin aika mielissään, väriallergia nimittäin vaivasi taas siellä sinisten ja punaisten tarjokkaiden keskellä ja tämä oli enemmän kuin tervetullut vaihtoehto. 

Hohtavaan pottaan on jokunen tuotoskin jo eksynyt, ja ollaan  taas tehty yksi mielenkiintoinen aluevaltaus vanhemmuuden saralla: on päästy vuolaasti kehumaan pissejä ja kakkoja. Välillä sitä kuuntelee itseään vähän ihmeissään ja miettii, että sanoinko mä todella sen mitä kuulin tuon suuni suoltavan!? Pakko kai se on uskoa. Ja toivottavasti tuo tsemppaus on tosiaan tarpeen, ettei nämä "hyvä, toosi hienosti pissit"-ylistykset mene ihan hukkaan.

Yep, other bloggers show off their latest design purchases, I'm showing off a potty. Doing great, huh? But the truth is, that I'm really happy about this find. My color allergy got pretty severe again in the middle of all the red and blue ones, so this was a very welcome option. 

A couple of times we've succeeded in getting something in the potty and this has made us familiar with another interesting side of parenting: praising someones pees and poos. Sometimes you listen to yourself talking, and think: did I really just say what I heard my mouth let out? I guess I have to believe. And I hope all this cheering really is necessary.






8 kommenttia:

 1. Toi on hieno! Meillä kans pienempi tahtoo jo potalle (neiti 9kk pidättelee ja pissaa AINA vaipanvaihdolla ja hihkuu onnesta potalla), täytynee varmaan hankkia toinen potta viimeistään sit kun on yläkerrassakin wc. Esikoisen potta saatiin lahjaksi, eli sama mutta punaisena :/ Pöh.. Mut nyt mulla on syy ostaa yksi mustavalkoinen :D Onnea pottaharjoitteluun, pienenä on hyvä aloittaa!

  VastaaPoista
 2. Meillä on kans yläkerran vessassa tuo valkoinen ja alakerrassa sama harmaana :) En todellakaan ole väriallerginen, mutta tässä tapauksessa neutraalit värit miellyttivät silmää enemmän.

  Nyt kun vielä saataisiin pottaset oikeasti käyttöön. Meidän neiti kaks vee kun ei vahingossakaan suostu tekemään potalle yhtään mitään, mieluummin vaikka lorottaa lattialle... Mutta eipä tässä niin hirmu hoppua ole, eiköhän tuo viimeistään kouluikään mennessä opi ;)

  VastaaPoista
 3. Meiltä löytyy kans tuo sama potta valkoisena. :)

  VastaaPoista
 4. M: Meillä pottailu oli aloitettu päiväkodissa ja hoitajat sanoi, et siellä se on mennyt hyvin niin ostettiin sitten kotiinkin, ja ainakin nyt alku näyttää lupaavalta. Eihän se haittais vaikka vaippashow vähän vähenisi..

  Mut ei muuta kun valkosta ostamaan, tuohan on tosiaankin hyvä syy jos 9-kuinen on jo innokas potalle!:)

  Laurana: Mä yritän opetella pois väriallergiasta ja paljon oon jo edistynyt, mut välillä se iskee takasin.:) Oon jo pitkään ihaillut sun värienkäyttötaitoja ja -uskallusta, jotain samanlaista haluaisin oppia itsekin!

  Tosiaankin pääasia että koulussa ei ole enää vaipoissa.:)) Ei mekään oltu edes vielä kauheasti ajateltu koko pottailua, mutta kun tarhassa aloitettiin niin ei viitsinyt enää olla kotona kokonaan ilman ja ihan hyvin tuntuu menneen tähän asti (jos ei lasketa sitä intoa koskea kaikkea mitä pottaan eksyy..) Tsemppiä sinnekin päin harjoitteluun!

  Emilien: Hauska sattuma!:) En ollu koskaan nähnyt näitä valkosina ennen, mutta onneks näin nyt.

  VastaaPoista
 5. Mä taas etsin kissojen ja koirien kanssa valkoista Baby Bjornin Keijaa, joka simppelinä mallina miellytti silmää. Löytyi lopulta jostain "halpakaupasta", kun muut potentiaalisemmat kauppapaikat oli juostu läpi tyhjin käsin. Potalla on väliä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai potalla on väliä :D Kivannäköinen on kyllä tuo selkänojaton mallikin!

   Tämä valkonen onneksi käveli vastaan ilman kissoja ja koiria, mut tarvittaessa mekin ois ne otettu apuun jos mitään ei olis meinannut löytyä.:)

   Poista
 6. Tsih. Meillä on tuo sama potta. Minusta se on oikein hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eiköhän voida jo alkaa sanoa tätä blogipotaksi :D

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!