14.3.13

Jalkaa toisen eteen
Hulluja on monenlaisia ja mä oon kai sitten yksi sellainen. Yllytyshullu ainakin. Ilmoittauduin nimittäin joku aika sitten Helsinki City Runiin parin työkaverin houkuttelemana. Puolimaratonille. Minä. Tutut, älkää tukehtuko.

Tästähän voisi repiä jos mitä juoksunvihaaja puolimaratonille- otsikoita. En ole koskaan tykännyt juoksemisesta ja lenkille minut on saanut lähinnä kirveellä uhkailemalla. Ryhmäliikunta ynnä muut on kyllä napanneet, mutta tällä hetkellä lähemmäs satanen kuussa jumppakorttiin ei oikein yhtään istu budjettiin. Jollain tämä ruho oli saatava liikkeelle ja mikäs tuon paremmin motivoisi kuin selkeä tavoite. 

Päätöksen tehtyäni vetäisin miekkosen juoksutrikoot (hehe, ei ne pahasti pussita älkää huoliko) jalkaan ja kirmasin ensimmäiselle lenkilleni pitkään aikaan. Ja ajattelin, että tänne polullehan varmaan kuolee ennen kuin kotiin pääsee. Mutta kai tuo ravaaminen on johonkin vaikuttanut, koska tänään hölkkäillessäni pitkin tuntemattomia asuinalueita unohdin jo täysin juoksevani. Menin vain, ja siksi uskalsin tämän asian täälläkin paljastaa.

Ja jos nyt niin kuitenkin käy, etten syystä tai toisesta toukokuun alussa pääse maaliin asti niin ei se maailmaa kaada. Hukkaan tämä ei missään nimessä ole mennyt kävi miten kävi, sillä olenpahan saanut näihinkin kinttuihin vähän liikettä ja se on jo paljon se.

Onko muita (hulluja) juoksijoita linjoilla?

I've always hated running and guess what I've done now. I'm going to (try to) run a half marathon in May. A couple of my workmates talked me into this and here I am now, running many times a week. At first the whole thing felt like such a struggle but now it gets easier every day. It's cool to be exercising again, so even if for some reason I didn't make it in May, this would still be totally worth it. 

11 kommenttia:

 1. aamupuuro oli mennä väärään kurkkuun vaikka varotitki. ;) ihan huippujuttu hei! oon kuullu ennenki et miesten puolen trikoot käy kyllä naisille, mutta minusta ansaitsisit omat treenikamppeet jo nyt, niistä tuntuu saavan vielä lisää motivaatiota. toivotan mitä parhainta juoksuaikaa! :)
  nii ja se kysymys, en valitettavasti voi sanoa itteäni juoksijaksi. kärrylenkin muutamaa juoksuaskelta ja juoksumatolla lämmittelyä ei minusta lasketa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sua mä erityisesti ajattelinkin kun kirjotin tuon varoituksen :D Saattaa olla tuoreessa muistissa meidän opiskeluaikojen lenkit ja miten paljon mua kiinnosti...:)

   Kyllä mulla on tarkotus hommata vielä ihan omatkin housut, mutta onneksi hyvin on pärjäilty noillakin. Hyvistä kamppeista saa kummasti lisäpotkua!

   Poista
 2. Mahtavaa! Tsemppiä!!

  Muutama vuosi sitten minäkin päätin alkaa juoksemaan. Olen aina tykännyt mennä pitkiä ja rivakoita kävelylenkkejä, mutta juoksemisessa olen ollut nopeasti väsyvää sorttia. Menin työpaikan juoksukurssille ja varoittelin ohjaajaa etukäteen, etten ehkä jaksa. Olin itsekin yllättynyt, miten hyvin jaksoin. Ainoa vaan, että hikoilin kuin pieni eläin, kuten aina aerobisessa liikunnassa. Nolotti, kun juoksin joidenkin espanjalaisten miesten perässä, joiden paidoissa ei ollut hikitippaakaan :D Sen jälkeen harjoittelin täällä meidän takametsien lenkkipoluilla; juoksin aina sen verran kuin jaksoin ja yritin aina pidentää juoksun osuutta. Usein naapurin hietön mies osui samaan aikaan ja hän veti pitkä sivurundin siinä, missä minä lönkyttelin sitä perusmatkaa. No, hän onkin maratoonari. Nyt olisi taas kiva palata juoksukokeiluihin, sillä noista ajoista on jo tovi - olivat silloin aikana ennen raskautta ja lasta.

  Mukavaa viikonloppua ja hyviä juoksuharjoituksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti tsempeistä!

   Mulle kävi ihan samanlailla, että ihan yllätyin siitä miten paljon jaksan vaikka oon aina pitänyt itseäni ihan surkeena juoksijana ja en olis voinut kuvitella edes 10 kilsan lenkkiä. Ehkä tuokin juttu on enemmän pään sisällä, kun uskoo itseensä niin pääsee paljon pidemmälle.:)

   Ihanaa, että on muitakin pieniä eläimiä :D Mä oon jo saanut mieheltä lisänimen hikikalle ja ihan syystä. En halua edes tietää miten punanen ja hiessä olen sitten tuolla itse juoksulla..

   Sinäkin ei muuta kun lenkkarit jalkaan taas, ei kannata naapurin maratoonarimiehiin vertailla ollenkaan! Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Hei huippua! Ollaan sit samalla radalla 4.5.! :) - jenna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, arvelinkin että löytyy joku toinenkin joka on menossa. Hyvä me!:)

   Poista
 4. Joo! Puolikkaalle tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, ei ehkä törmätä jos sinne se 18000 kipittäjää tosiaan tulee, mutta kiva tietää että sinäkin oot siellä! :)

   Poista
  2. Monelta sun lähtö on?

   Poista
  3. 16.05, hännän huippuna mennään :) Entä sulla?

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!