28.10.12

Harmaa + minttu = ihana
Poikasen huoneen kaapeissa silmä lepää. Varsinkin kun iskee vertailukohdaksi kaappien alkuperäisen asun. Jos minun täytyisi nimetä tuo sävykoodi, tulisi siitä ehdottomasti kakka. Ja sen voin kertoa, ettei kakkaa ole ikävä.

Olen melkeinpä tyytyväisin tähän huoneeseen jo nyt, vaikka tapetti vielä puuttuukin. Sekin asia tosin korjaantuu tuossa kuukauden päästä, kun meille saapuu tapetointimaestro, toisin sanoen miun mammani. Sitä odotellessa!


I love how these cabinets in our little man's room turned out to look like. I love them even more when I look at the picture of them in their original color. If I had to name that color tone, that'd be poop for sure. And I can tell you I'm not missing that poop at all.


11 kommenttia:

 1. Loistava muutos, tykkään kovin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kummallekin, mekin tykätään näistä ihan hurjan paljon!

  VastaaPoista
 3. Vau! Pakko myöntää että itse olisin varmaan nopeasti vetäissyt vaan tylsästi valkoiseksi kun en tällaista olisi keksinytkään. Tosi hienot! Ja vanhat aika karmeat...

  Löysin juuri blogiisi ja lukijaksi jäin. Sulla näyttää silmää olevan! Ja sun profiilista voisin kopioida itselleni kaiken paitsi että pieniä on kaksi :) Omakotitaloon muutto meillä edessä jo häämöttää, mutta kivitalohaaveen jossain muualla luulen kyllä silti jäävän vielä elämään...

  VastaaPoista
 4. Ihana kommentti Petra, piristi mun päivää!:) Tervetuloa mukaan mööpeliin! Ja huikeeta että profiilitekstistä löyty tuttuja juttuja. Äkkiäkös tuo pienten määrä voi täälläkin muutta kahdeksi niin sitten mätsäis kaikki kohdat ;) (ei oo siis tällä hetkellä muuttumassa, lisätään ennen kun joku innostuu)

  Me tehtiin se tylsän valkoinen ratkaisu jo eteisessä niin tuolla pojun huoneessa piti sitten vähän revitellä värien kanssa - onneks niin koska tuli parempi kun uskalsin etukäteen toivoa.:)

  VastaaPoista
 5. Hei, remppavinkit jakoon! Meillä on keväällä tiedossa samanmoinen urakka kahdessa makkarissa (ja ehkä eteisessäkin), ja kuulisin mielelläni kokemuksia. Meidän kaapit on 80-luvulta, miehen sanavalinnan mukaan kusenpolttamat, siis aika kulahtaneet ja kauheet. Purkaa ei silti raaskittu, joten ovet maalaamalla olis tarkoitus edetä. Jossain vaiheessa mietin myös tapetointia tahi muuta tuunaamista, mutta luulen, että maalaaminen olisi aikaa kestävin ratkaisu.

  Mitä maalia käytitte ja millaiset pohjatyöt teitte? Montako kerrosta maalia vaativat? Maalasitteko noita runkoja lainkaan, ja jos ette, pistääkö vanhat osat kaapista nyt silmään? Entäs mistä nupit?

  Kiva blogi sulla! Fanitan kaappien lisäksi sitä aaltotapettia ihan hulluna, mutta saattaisin tulla hulluksi sitä tapetoidessani.

  Venni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, jos teillä on kusenpolttamat niin meillä oli sitten sieltä viereisestä rööristä tulevan tavaran polttamat :D Eli toivoa on teilläkin jos meilläkin oli.:)

   Piti ihan mieheltä kysästä että mitä kaikkea noille tehtiin, kun se niistä oli päävastuussa. Eli alkuunsa kannattaa kitata kaikki isoimmat kolot ja hioa, ja lisäks hioa pois vanhan maalin valumat jos haluaa täydellistä pintaa. Alaoviin me laitettiin suoraan vanhan maalin päälle puolihimmeää kalustemaalia, ja sitä sai sutia montamonta kerrosta. Tuosta viisastuttiin vähän ja yläkaappeihin laitettiin pohjalle eteisen lasiovesta ylijäänyttä Otex-tartuntapohjamaalia, ja niihin tarvikin sitten huomattavasti vähemmän sitä itse kalustemaalia. Ja kuulemma mahd. leveällä mohairtelalla kannattaa maalata niin tulee hyvää jälkeä (tartuntamaali pensselillä).

   Sisäpuolelta rungot on edelleen maalaamatta, mutta nuo ulospäin näkyvät osat oli pakko maalata kun sillä värillä oli ollu 50 vuotta aikaa kellastua.. Nupit kaiveltiin kierrätyskeskuksen sekalaisista nuppilaatikoista, 50 senttiä kipale.:) Vanhat nupit jätti jälkeensä aika isot kolot ja niiden kittaamisessa ja hiomisessa oli kans oma hommansa mutta hyvältä näyttää nyt nekin kohdat.

   Aaltotapetti oli kyllä hankala, muttei mitenkään mahdoton eli joku lehmänhermonen tapetoija vaan kehiin ja hommiin jos yhtään siltä tuntuu.:)

   Kysy vaan jos tulee vielä muuta mieleen, mä oon vähän huonosti tajunnu alunperin kirjottaa näistä ite työvaiheista tänne.

   Poista
 6. Hurlaa, kiitos vinkeistä!

  Tajusin vasta, kun vastasit, että noi teidän kaapithan saattaa olla ihan eri matskua kuin meidän - 80-luvulla ei paljon kunnollisia rakennusmateriaaleja harrastettu. Meidän ovet on siis sellaista liukaspintaista mdf:ää tai jotain semmoista.

  Maalasitteko te ovet paikoillaan vai irrallaan?

  Keksin, että voisin metsästää erilaisia nuppeja kirppareilta ja maalata ne samalla värillä tai sitten maalata samanlaiset nupit erivärisiksi. Joo.

  Meidän väliovet on kans tota sävyä uloste, ihanaa.

  Venni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apuva, anteeksi kun en ole muistanut sinulle aiemmin vastata. Meidän kaapit on umpipuuta, eli en tiedä miten muut matskut sitten käyttäytyy maalatessa. Toivottavasti keksitte jonkin ratkaisun jos maalaaminen ei niihin oviin sovellu!

   Nostettiin ovet irralleen ja maalattiin lattialla pienten omatekoisten telineiden päällä. Tosin viimeisimmät kerrokset taidettiin vetäistä silloin kun ovet oli jo takaisin paikoillaan.

   Poista
 7. Toimii kuin juna. Hienot ovet.

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!