2.6.12

Joutuu tyytymään


Vähän hattu kourassa ja nöyränä tyttönä täytyy nyt tulla kertomaan, että uudessa asunnossa on sittenkin mentävä sillä mitä on. Pohjan suhteen siis, ja puhtaasti budjettisyistä. Kysyttiin kyllä tarjousta keittiön siirrosta remppafirmasta ja vaikka sieltä kohtuullista hintaa esitettiinkin, oli tehtävän työn määrä niin valtaisa, että se kaikki olisi nielaissut koko remonttiin varatun eurokasan. Kokonaan itsekään ei uskalleta tehdä tällä olemattomalla remontointikokemuksella (eikä oikein voidakaan kaikkien lupa-asioiden ja vastaavien mestarien ja muiden tarpeen vuoksi).

Olisihan ne uudet putket toki siinä nykyisen olkkarin paikalla olleet kerrassaan mainioissa asemissa, mutta pelkkien seinästä töröttävien putkien avulla on kuulemani mukaan aika hankala kokata. Eikä niihin oikein mahdu murto-osaakaan allekirjoittaneen kiitettävästä astiakokoelmasta säilömään. On siis tylysti haudattava nämä unelmat ja kehitettävä jotain tilalle, ei tässä muu auta.

Kyllä sen oikeastaan tiesi jo etukäteen, ettei tuollaista hommaa ihan markalla tai kahdella tehdä. Silti halusin yrittää ja pakko myöntää, että harmitti ja edelleen harmittaa aika lailla. Mutta turkanen, tähän en kyllä jää märehtimään. Nyt pistetään kaikki mahdolliset parhaat ideat nippuun ja niiden avulla me muuten loihditaan siitä hyvä ja toimiva. Kaikista puutteista välittämättä. Eikä se ainakaan mikään puute ole, että minä, joka olen valitettavan kaukana reippaasta kodinhengettärestä, saan rauhassa jättää romppeet ja skeidat piiloon keittiön puolelle vieraita kestiessäni. Ja makkarit on niin isoja, että molempiin mahtuisi vaikka kaksi parisänkyä, mikä kyllä ei sinällään ole mitenkään toivottavaa kun ei tässä mitään kommuunia olla perustamassa. Tuli vaan mieleen ensimmäisenä mittarina, jonka avulla tuosta huoneiden koosta voi leuhkia. Että repikää vaikka siitä nyt sitten.

Kaikesta tästä märmätyksestä huolimatta olen siis edelleen hyvin onnellinen tuleva asunnonomistaja. Muutaman haasteen edessä oleva sellainen kylläkin, mutta otetaan haasteet vastaan ja katsotaan mitä tästä tulee. Toivottavasti jotain hyvää!

I'm a bit embarrassed to say this, but the truth is that we can't make the changes to our new apartment's floor plan that we wanted. It'd have been too expensive to have someone do it for us and because we don't have too much experience in renovating we didn't want to try doing it ourselves. So we just have to stick with the existing plan and make the new kitchen as functional as possible even though the space for it isn't very large. 

If I try to look on the positive side of things, at least I will not have to worry about the mess in the kitchen when having guests over. Which suits me more than well as I'm not the briskest housewife in town.. And the bedrooms will be very spacious which is nice too.

So don't get me wrong, even after all this whining I'm still a really happy home-owner-to-be. Who has a couple of challenges ahead but I'll take them and see what happens. Hopefully something great!

11 kommenttia:

 1. Naurattaa tuo otsikko. :D tulee nii lukioajat mieleen. Teillä jäi muuten yks tollanen puunvärinen palikka, laitanko pieneen pakettiin ja postiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli nyt todellinen joutuu tyytymään-tilanne :D Samoja aikoja mäkin täällä muistelin kun tuli tuo juttu mieleen, ne oli hienoja aikoja ne!

   Palikan saatte pitää, on meillä vielä 49 mistä rakennella.:)

   Poista
  2. Täh mihin te ootte joutunu tyytymään, onko multa menny sillon joku hyvä juttu ihan ohitte?:) Ja Ellimuru hyvä siitä kämpästä tulee, teettepä sille mitä teettekin! Nähhään illalla:)

   Poista
  3. Tyytymisasia tais selvitä äsken.:) Kiitos rohkaisun sanoista ystäväiseni, kyllä siitä hyvä tulee (muttei parempi, niin kuin ois tuolla uudella pohjalla tullu..)

   Poista
 2. no voi keheveli. Mää ny kuitenki sekottasin pakkaa vielä, ja sanosin, että miettikää vielä, josko sittenkin satsaisitte siihen siirtoon? Meinaan, onko muut asiat asunnossa niin akuuttia remonttia vaativia, että ne pitää laittaa heti? Esim. kylppäri, onko ihan käyttökunnossa kuitenkin?
  Kuitenkin tulette asumaan siinä vähintään sen kaksi vuotta, ja itse samanmallisessa asunnossa aikoinaan vuokralla asuneena sanoisin, että se on tuollaisen mallisena vähän epäkäytännöllinen. Lapsia meillä ei vielä silloin ollut, joten en tiedä miten sitten lasten kanssa toimii. Itse olen vankkumaton avokeittiön kannattaja.
  Uskoisin myös, että keittiön siirto toisi asunnollenne roimasti lisää jälleenmyyntiarvoa tulevaisuudessa, ja esim. kylpyhuoneremppaa tai muuta isompaa varten saatte pankista sitten aikanaan enemmän lainaa, kun nostatte asunnon arvoa juuri tuollaisella isommalla remontilla, kuten keittiön siirto. :)

  Mutta anyway, teette juuri niinkuin itseltä hyvältä tuntuu! Nämä ajatukset tuli vain kokemuksen syvällä rinta-äänellä; me kokemattomat remppaajat ollaan vasta nyt jälkikäteen osattu katua tiettyä päätöksiä ja tekemättäjättämisiä.

  Pus!

  VastaaPoista
 3. ..niin ja vielä semmonen juttu, että vaikka sitä remppakokemusta ei olekaan, niin pientä säästöä voi remppatiimin palkkaamisesta huolimatta tehdä esim. maalauksilla, pakkeloinneilla ym. pikkujutuilla, jotka remppamiesten tuntipalkalla tekee heti useamman satkun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keheveli sanon minäkin, tää on niin satapiippunen juttu. Mä oon ränknänny ja pyöritelly tätä asiaa koko päivän ja yrittäny pierastakin sitä rahaa jostain mutta ei tuloksia.. Kun tosiasia on se että kyllä mä sen avokeittiön tahtosin mut ei kai tässä elämässä aina vaan saa sitä mitä haluaa.:)

   Asunnossa on siis siinä mielessä onnellinen tilanne, että kylppäri on tehty aika neutraalisti -07 putkirempan yhteydessä ja se oli meidän yks ostokriteeri. Muuten kaikki on aikalailla 60-luvun kunnossa eli vaatii rempan. Siihen muuhun eli lattioihin ja seiniinhän ei mene kovin paljon rahaa, mutta se tässä se isoin mutta on ettei meillä tällä budjetilla jäis rahaa ostaa kaapistoja tai muutakaan sinne keittiöön, jos siirto toteutetaan. Toki aina vois kysyä vielä vähän lisää lainaa, mutta ehkä se ei tässä taloustilanteessa kuitenkaan oo se fiksuin ratkaisu.

   Remppatarjoukseen tällä hetkellä kuuluu kyllä sellasia juttuja mitkä vois tehdä itekin, mut epäilen ettei niitä poistamallakaan sais riittävästi sitä hintaa laskettua. Jostain ois raavittava kasaan vähintään 5000.. Suurin osa ns. pintatöistä me oltiin muutenkin aiottu tehdä ite ja ne on tuon tarjouksen ulkopuolella.

   Varmasti keittiön siirto nostais asunnon arvoa, mutta yks kysymys on myös se et nostaako se riittävästi. Aika paljon meitä on varoteltu tekemästä liian isoa remppaa sellaseen asuntoon, joka ei kuitenkaan oo mikään loppuelämän kotikolo. Monilla on kuulemma käyny niin ettei omiaan ole sit enää saanutkaan takasin myydessä.

   En minä tiijjä. Muuta kun sen että oon sun kanssa samaa mieltä mutta tilin saldo ei. Onneks tässä on vielä jonkun verran aikaa miettiä ennen kuin alotetaan revohka.

   Poista
 4. Your home is beautiful, just keep looking for inspiration in blogs , magazines and you can have the kitchen you want, without renovating, have a lovely sunday! xo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, I do like this kitchen here but now I'm actually talking about another apartment that we are going to buy and start renovating to be our home. The kitchen in that new home is from the 60's, so it really needs to be updated.:)

   But still I sure have to browse through a lot of blogs and stuff to figure out what kind of kitchen I want to have. So thanks for your supportive comment!

   Poista
 5. No voi hitsi, jos ei remonttihaaveet pääsekään toteutumaan. Ymmärrän kyllä hyvin budjetin rajallisuuden, mutta toisaalta komppailen ehkä vähän Doodaa. Kannattaisko sittenkin, vaikka viiden tonnin lisälainan turvin? En tosiaankaan ole mikään asuntoasiantuntija, mutta veikkaisin että avokeittiöllä ja toimivammalla pohjalla tuon summan nyt ainakin saisi myydessä takaisin, varmaan paljon enemmänkin.

  Meille asuntoa etsiessä kriteerinä oli, ettei tarvitsisi tehdä kylppäri- tai keittiöremonttia ja että olohuone ja keittiö olisi yhdessä tilassa tai ainakin yhteydessä toisiinsa. Ollaan niiiiin tyytyväisiä olkkarin ja keittiön välisten seinien purkuun, ettei enää harmita edes remonttiin tuhratut eurot ja kaikkiin lupa-asioihin liittyvä stressi. Kivaa tietysti olisi, jos rahaa olisi jäänyt enemmän sisustamiseen ;) Mutta jos me tässä vaikka viisikin vuotta asutaan, niin ehtiihän sitä laitella sitten muuta kämppää pikkuhiljaa - keittiö on kuitenkin ainakin meille niin vitaali osa elämää, että tähän kannatti vähän panostaakin. Jätettiin suosiolla kylppäri koskemattomaksi, samoin makkareiden lattiat, ne kun on kuitenkin toistaiseksi ihan ok.

  Mulla ei ole kokemuksen syvää rintaääntä, vain vähän pihinää, mutta kehotanpa silti vielä miettimään :) Ootte ehkä pyytäneetkin tarjouksia eri remonttifirmoilta, meillä ainakin arviot vaihteli ihan naurettavista summista "huijaritasolle". Muistattehan myös kotitalousvähennyksen, sillä saa ainakin ajatuksen tasolla remppalaskua vähän pienemmäksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa se viisi tonnia lisää lainaa ei kuulosta paljolta, mutta sit meillä ois remppalainaa yhteensä jo niin paljon et sitä summaa ei ehkä enää saisi takasin myydessä. Kun oiskin se kristallipallo niin tietäs paljonko tollanen muutos tosiasiassa sitä arvoa nostaa.

   Meillä ei ole toistaiseksi ookoo oikein mikään muu pinnoista kuin se uusittu kylppäri, niin kaikki muu keittiön lisäksi on pakko laittaa myös. Tällä hetkellä keittiössä on esimerkiksi punainen retrokuviollinen muovimatto ja toisessa makkarissa ruskehtava muovimatto joka on keskeltä oikein reippaasti halki..

   Ollaan me pyydetty muutama tarjous mutta ei ne paljon toisistaan eronneet. Pitää nyt tätä vielä funtsia. Mies on ainakin jo niin kallistunut vanhassa pohjassa pysymisen puoleen että sen pään kääntämisessä mulla on melkoinen työmaa jos sittenkin haluaisin keittiötä siirtää.

   Ja nuo lupa-asiat. Oikein puistattaa.. Kiitos silti että kävit täällä kokemuksella pihisemässä. Jatketaan vielä mietintää ja lukujen pyörittelyä.:)

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!