18.6.12

Hiusfriikki


Oudot unilelut, osa kaksi. Poikanen on aina halunnut näpräillä hiuksiani ja roikkua niissä, erityisesti silloin kun odotellaan nukkumattia. Veri päähän pakkautuneena olen iltana jos toisenakin roikkunut pinnasängyn reunan yli ja toivonut unta enemmän kuin palkankorotusta konsaan. Tämäkään uhrautuvaisuus ei ole riittänyt, vaan hiuksiin on täytynyt voida tarttua myös autossa, sylissä istuessa ja aina hädän tullen. Viime aikoina pikkumies on kaiken lisäksi päättänyt, että äiti saisi kyllä myös kaupungilla rattaita työntäessään vääntäytyä sellaiseen mahdottomaan asentoon, että hiukset olisivat pikkukäsien ulottuvilla. Mikä poikikin mielenkiintoisia keskusteluja tähän tyyliin: vaativaa "ä-ää-ä-ä" "et nyt saa mun hiuksia" "ä-ä-ää-ä" jne.. Joku ratkaisu tähän oli löydettävä. Lampsin siis hiushärpäkekauppaan ja lunastin pojalle tukon omaa hiustenväriäni muistuttavaa haiventa. Aluksi tuohon myttyyn suhtauduttiin vähän epäluuloisesti, mutta nyt se jo menee täydestä kuin väärä raha. Eläköön vapaus!

Our son has always wanted to play with my hair, especially when he's trying to fall asleep. Countless times I've hanged my upper body over the edge of his cot so that he can reach my hair. This hasn't been enough though, he's also liked to grab my hair while sitting in the car or on my lap and always in case of an "emergency". I had to come up with some sort of a solution because all this was getting a bit frustrating. So finally I decided to give it a try and bought a tuft of fake hair, almost the color of my own. At first he was a bit suspicious about it but now it's definitely the next best thing if there's no mommy's real hair available.

16 kommenttia:

 1. Saako nauraa, saahan? Ihan mahtava tapaus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna mennä vaan, niin mekin nauretaan :D

   Poista
 2. Not a bad idea, he is sleeping, good for you : ) , big hug!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lack of sleep does make people creative I guess.:)

   Poista
 3. Heh, ihana pieni :) Suloisesti pitää kiinni hiustukosta kuin se olisi henki ja elämä. Meillä hiuksiin tartutaan silloin, kun tahdotaan tissiä. Hirmuinen kaula-aukon alas repiminen ja tukkaan tarttuminen... not so cute!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tiukka on ote, ettei vaan kukaan vie aarretta.:) Tuo kaveri ei tainnut koskaan nykiä hiuksista maito mielessä, mut kaula-aukon repiminen oli ärsyttävän tuttua..

   Poista
 4. Mää vaan täällä hihittelen tuolle pikkujätkälle, ja sulle kans:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et oo varmaan ainut hihittelijä, on se semmonen tyyppi tuo meidän jälkeläinen :D

   Poista
 5. pitää iha tosissaan piätellä naurua etei muut heräis. sä oot nii kekseliäs!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko tähän hätään oli jotain kehittää :D

   Poista
 6. Vuosia sitten olin bussissa (kaukoliikenteen). Kyytiin nousi äiti n. 2 v. lapsensa kanssa. Istuivat takapenkille ja aika pian lähdön jälkeen alkoi pikkuveikkoa väsyttää. Siinäpä sitten poika köllähti penkille ja äiti kömpi lattialle kököttämään siten, että hiukset olivat lapsen ulottuvilla. Joku mummo sitten tätä ihmettelemään, jolloin äiti vain tuumasi, ettei uni tule ilman hiuksien hiplausta. Tuossa tilanteessa sun keksinnöstä olisi ollut varmasti enemmän kuin paljon apua :) Joutui nimittäin äitiraukka kyykkimään siellä bussin lattialla ihan jonkin aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihana tarina.:) Siinä olis tosisssaan ollut tälle hiustupsulle käyttöä. Täytyyköhän mun alkaa myymään näitä jos kerran enemmänkin löytyy näitä samanlaisia hiusfriikkejä? Varmasti ois tuottoisa bisnes, unihiukset..:D

   Poista
 7. hahaha, Ihana pieni! :) Hauska lukea, että muillakin on samanlaista. Tuli niin mieleen oman 6v pojan nukuttaminen vauvana.. Hiukset oli oltava sormien ympärillä, muuten ei uni tullut!

  Löysin blogiisi sattumalta toisen blogin kautta ja liityin lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne, tervetuloa! Kuulostaa siltä, että sä oisit myös niin tarvinut tollasen varahiustukon aikoinaan.:)

   Tuo tuli meillä kyllä taas enemmän tarpeeseen, kun poikasta ei oo loman jälkeen kuulemma meinannu nukuttaa päiväkodissa. Vein sitten nuo hiukset sinne tänään ja heti oli nukahtanu paremmin. Hoitajia vähän nauratti meidän pikkuherran uniriepu mutta pääasia että toimii :D

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Minäkin, edelleen :D Mytty on jo ihan rastoittunut..:)

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!