16.1.12

Omatekoinen opaste


Vihdoin sain valmiiksi yhden ikuisuusprojekteistani: pipariukkelit vessan oveen. Kyllä meillä on tähänkin asti ollut ihan unisex-vessa, eikä sitä siis tarvitse tällä plakaatilla erikseen kertoa. Tarpeilleen ovat olleet ja tulevat myös olemaan tervetulleita kummankin sukupuolen edustajat. Ongelma oli ihan muualla. Eikä se oikeastaan edes mikään todellinen ongelma ollut, olipahan vain hyvä tekosyy noiden väsäämiselle.

Nimittäin, meidän eteisessä on vierekkäin kaksi samanlaista ovea. Toinen vie toilettiin ja toinen rappukäytävään. Useamman kerran joku ensimmäistä kertaa vieraileva on arponut ovien välillä, että kummastakos sitä nyt pääseekään vessaan. Kerran päähäni sitten iski kauhuskenaario: entä jos vaikka joku yövieras horteissaan toikkaroikin asioilleen käytävän puolelle? Tämä hyvin todennäköinen tapahtuma oli ilman muuta pyrittävä estämään.

Ihan mitä tahansa wc-ankkaa en tahtonut oveeni ripustaa, joten jätin asian hautumaan. Sitten keskellä kuuminta elokuuta sen keksin: piparimuotteja niiden olla pitää! Vaan kappas, ei ollut oikein kyseisten tuotteiden sesonki päällä. Kiersin kaikki mahdolliset ja mahdottomat kaupat. Hulluna varmaan pitivät, mutta sama se. Kaikesta etsinnästä huolimatta ei kuitenkaan auttanut muu kuin luovuttaa ja odottaa suosiolla marraskuulle. Sitten muotit vielä unohtuivat hyllyyn pariksi kuukaudeksi, mutta nyt ne ovat päässeet vaativaa virkaansa suorittamaan. Teretulemast tarpeille vaan, enää ei eksyillä!

Niin ja teretulemast myös uusille lukijoille, kiva kun ootte löytäneet tänne!:)

I finally finished the job of putting these guys on our bathroom door. I wanted to have them there, because we have two similar doors in our hall, one leads to bathroom and the other one outside. Every now and then some of our guests have been hesitating which door to open to get to the toilet. Then I imagined the worst case scenario: what if for example some overnight guest is so tired that he/she accidentally ends up pooping in the staircase? This oh-so-very-likely incident had to be prevented as well as possible.

I didn't want to put a duck sign or anything like that on the door to mark it though, so I kept on thinking. Then, in the middle of the warmness of August I came up with the gingerbread cutters. Obviously it wasn't the high season for those products, so even after searching from all the stores I could think of, I still hadn't found them. Eventually I gave up and waited until November. Then I forgot them on the shelf for a couple of months but there they are now, finally doing their tough job!5 kommenttia:

 1. hei tosikiva idea! :) oon itekki miettiny et mitä laittais vessa- ja saunakylttien tilalle, ne entiset oli nii kamalat että sai lähtä heti ku oltiin eka kertaa omilla avaimilla täällä käymässä. harmi vaan ettei mitään saunamuottia oo keksitty, haluaisin jotku yhtenevät noihin vierekkäisiin oviin.. jään ootteleen yhtä hyvää inspistä ku mikä sulle iski. :)

  VastaaPoista
 2. Onpas hauskat! Mä itseasiassa eilen mietin piparimuottien muuna kuin sesonkina käyttämistä mutta koko ajatus jäi vähän puolitiehen. Kiitos, sain uutta pontta idealleni tästä! Joskin omani liittyy enemmän lastenhuoneeseen kuin vessaan. :)

  VastaaPoista
 3. e-vi: Hei thänks! Huh, voin kuvitella miten kamalat ne vanhat kyltit siellä on ollu :D Ei muuta kun oottelemaan inspistä, joskus se iskee ihan ihme paikassa ja ihme aikaan!

  kottarainen: Kiitos ja kiva kuulla et sait tästä väkerryksestä lisää inspiraatiota! Kannattaa muuten sännätä äkkiä sinne alelaarien kimppuun ainakin jos jotain tiettyä etsii, niin ei tartte odotella marraskuulle.;)

  VastaaPoista
 4. Hieno idea kerrassaan!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Enni, tykkään kyllä kovasti tuosta lopputuloksesta itsekin!:)

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!