20.2.13

Tiskaa, ei tiskaa, tiskaa..
Astianpesukone sanoi tänään sopimuksensa irti. Tarkemmin sanottuna sen luukku, joka ei enää suostu sulkeutumaan. Pitkään se on ollut vähän lenkka ja luulenpa, että jollain erittäin innokkaalla 11-kiloisella aputiskarilla on ollut painonsa pelissä tässä lopullisessa hajoamisessa. Ensi yönä taidan nähdä painajaisia käsitiskistä.. Jos täytyisi listata ärsyttävien kotitöiden top 10 niin tiskaaminen olisi kärkikahinoissa mun listalla.

Ihan jos totta puhutaan, en kuitenkaan hirveästi itke tuon koneen perään vaikka siitä ei enää toimivaa peliä tulisikaan. Alunperin nähkääs elättelin toiveita integroidusta tiskarista. Omamme oli kuitenkin niin hyvässä kunnossa, ettei vain ulkonäköseikkojen vuoksi viitsinyt vaihtaa. Toinen juttu oli se, ettei keittiöbudjettimme olisi siihen enää venynyt. Tuossa se vanha on sitten töröttänyt, palvellut kohtuu hyvin mutta rikkonut keittiön yhtenäistä linjaa. 

Nyt painiskelen täällä itseni kanssa. Pistänkö hermot koetukselle, karaisen käteni ja tiskaan kesään asti (jolloin ehkä on vara sijoittaa integroitavaan tiskariin), vai ostetaanko joku tavallinen tilalle/yritetäänkö vielä fiksata vanha? Kauneus vai käytännöllisyys? Siinäpä vasta pulma.

Ps. Kuvissa komeilee keittiön uudet nupit, jotka vastarintamalaiset ystävällisyyttään roudasivat meille Ruotsista. Samaa sarjaa ovat kuin eteisen nuppeloiset ja keittiössä tulevat kannattelemaan patalappuja ja -kintaita. Jahka sopivat löytyy, sopivannäköiset siis.

Our dishwasher broke down today. Actually it's the door that is broken, it won't close anymore. It has been a bit faulty for a few months already, but I'm sure our little helper has finished the job by climbing on the door while helping us empty the dishes.

Now I'm trying to make my mind whether to start saving money for the integrated dishwasher that I've always wanted, or do we still try to fix the old one, that might not fit the look of the kitchen perfectly, but has done it's job decently?

Ps. The knobs were brought to us from Sweden by the lovely people over at vastarintama. I want to have my potholders hanging from these. As soon as I find something pretty enough.

10 kommenttia:

 1. Kyllä siihen tiskikoneeseen on tullut niin totuttua, että pelkkä ajatus käsitiskistä on tuskaa. Pitäiskö kuitenkin odotella siihen että saatte sen integroidun jos se haaveissa on, niin ei tarvitse taas seuraavaa viittä vuotta haikailla sen perään? Tosin tässä asiassa kesäänkin on vielä pitkä aika, vaikka muuten mulla ainakin on jo toinen jalka kevään korvalla... Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta kuukautta tiskaamista ei kyllä houkuttele yhtään, mutta nyt olis ainakin kunnon syy laittaa se integroitu kone. Jospa jostain tippuis tähän väliin se rahasäkki.. :)

   Poista
 2. UUh, teillä on niin ihana keittiö!

  VastaaPoista
 3. äh, tiskaaminen ei ole kivaa. katso, löytyisikö mistään integroitavaa hyvällä tarjouksella! jos sen saisi vaikka kohtuuhintaan. tietty siihen tuo lisähintaa vielä se kalustelevyn hankkiminen.

  on teillä kyllä kaunis keittiö! minä olen taas lähtökuopissa meidän keittiön freesauksen kanssa. ehkä uusi yritys joskus myöhemmin - siihen kiskurihintaiseen mittatilaustyöhön ei lähdetä mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy pitää silmät auki tarjousten varalta.:) Kyllä mä enemmän ja enemmän kallistun siihen suuntaan että jollain ilveellä se integroitava nyt hommataan kun kerran tässä tilanteessa ollaan.

   Tsemppiä teidän keittiöpohdintoihin! Mittatilauskeittiö on varmasti ihan omissa hinnoissaan. Onneksi nykyään on jo paljon valinnanvaraa myös liikkeiden valmiissakin malleissa. Kyllä teille varmasti vielä sopiva löytyy!

   Poista
 4. Eihän vaan menis kotivakuutuksen piikkiin ja saisitte vakuutusrahoja apuna käyttäen uuden ja mieluisan koneen???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mekin jo tätä vaihtoehtoa mietittiin että korvaakohan ne. Pitää ottaa selvää!

   Poista
 5. Voi tiskari, minkä teki! Toisaalta... positiivinen ongelma tässä on se, että nyt ikäänkuin tarjoutui se mahdollisuus integroidun hankkimiseen ilman, että tuntisi tekevänsä hullun ostoksen. Minäkin komppaan sitä vaihtoehtoa, että joko odottaa että pystyy sen integroidun hankkimaan, tai koettaa metsästää vaikkapa hyvän osamaksudiilin, tms. Ihan vaan just sen takia, ettei sitten taas harmita useampaa vuotta. (Kokemuksen syvä rintaääni puhuu - olen onneksi vähän sisäistänyt maltti_on_valttia -ajattelumallia näin vanhemmalla iällä, niin että ne väliaikaisratkaisut jotka kuitenkin harmittaisi jossain vaiheessa, jää ainakin useimmiten tekemättä.)

  Tosin käsin tiskaaminan on hir-vee-tä. :D Toivottavasti ratkaisu ongelmaan löytyy pian! :)

  Hienot muuten nuo nupit, kuten keittiökin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, ei kyllä yhtään huvittais alkaa tiskailemaan. Aletaan silti olla sen integroitavan kannalla, vaikka siihen sitten menisikin vähän aikaa niin hyvää kannattaa odottaa.:) Pitää alkaa tutkailla tarjontaa. Osamaksujuttuja välttelen viimeiseen asti, koska ne tulee kuitenkin aina vähän kalliimmaksi kuin kerralla maksaminen.

   Kiitos keittiökehuista.:)

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!