23.4.17

Seinät pystyssä
Lastenhuoneet molemmin puolin, keskellä pikkuvessa ja vasemmalla alaslaskun kohdalla eteinen.
Olohuone, syvennyksessä keittiö ja keskellä saareke
Ruokailutilaa ja eteistä, joiden välinen puuttuva seinä tehdään rimasta
Kodinhoitohuone
Vasemmalta oikealle: meidän mh, vh, wc ja pesuhuone.

Meillä eletään mahtavaa vaihetta raksa-ajassa: aina kun menee käymään työmaalla, on jotain uutta tapahtunut. Vauhti on todella ollut huimaa ja tällä hetkellä ollaan siinä tilanteessa, että kaikki väliseinät ja katot on levytetty. Ensi viikolla on vuorossa sisäseinien ja -kattojen saumaus, tasoitus ja pohjamaalaus. Mikä taas tarkoittaa sitä, että kohta tässä jo joutuu isäntäväki maalikaupoille, että on sitten mitä sutia seinään kun sen aika on! Maalaaminen ja mahdollinen tapetointi ovat ainoat varsinaiset rakennustyöt, jotka tässä vaiheessa teemme itse. Eipä ole ainakaan tähän mennessä tullut sellainen olo, että olisipa tehty enemmän. Työtahti ja työnjälki on niin eri kun ammattilaiset päästää asialle ja on tässä muutenkin ollut ihan riittävän monta muuttujaa.

Väliseinärunkojen pystytys jännitti minua etukäteen ihan hirveästi. Pelkäsin, että joku huone näyttääkin aivan hölmöltä tai pohja tuntuisi toimimattomalta. Toki jotkut asiat yllättivät, kuten kuinka iso kodinhoitohuoneesta todella tuli.. No, halusin siitä ison ja sellaisen sain.:) Enimmäkseen olo on kuitenkin helpottunut. Kyllä tästä tulee meille hyvä koti. Erityisen tyytyväinen olen olohuone-keittiö-ruokailutilaan. Kannatti pitää pääni kattokaltevuuden suhteen, vaikka muutama epäilijäkin matkan varrelle mahtui ;) Kyllä tuo korkea katto tuo tilaan ihan oman tunnelmansa!

This is such a cool phase of the house building project: every time we go to the building site something new has been done. All the interior walls are now almost ready to be painted. Which means we need to make final colour decisions before heading to the paint shop pretty soon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!