27.4.17

Esittelyssä keittiö-olohuoneKotimme sydän on suuri yhtenäinen tila, josta löytyvät keittiö, ruokailutila, olohuone ja eteinen. Näissä tiloissa, kuten makuuhuoneissakin lattia jää betonille*. Rouheuden vastapainoksi kattoon asennetaan sormipaneeli ja lisää lämpöä tuo vielä eteisen ja ruokailutilan välinen rimaseinä. Tämä seinä on merkattu pohjakuvaan punaisella. Katto päällystetään puulla paitsi ulkonäön vuoksi, myös akustiikkasyistä. Katolla on sen verran korkeutta että kaikumisen estämiseksi on tehtävä jotain. Nimittäin jos ei omasta väestä jo riittävästi ääntä lähde, niin viimeistään sitten voisi peltoreille olla käyttöä kun tupa on täynnä vieraita.. Jonkin aikaa arvoimme rimakaton ja sormipaneelin välillä, mutta rimakaton työläyden vuoksi jälkimmäinen vaihtoehto vei voiton.

Keittiön väritys tulee olemaan melko mustavalkoinen. Siellä toteutuu yksi suurimmista haaveistani koko projektissa, josta en suostunut tinkimään: saarekkeen pinta ja sivut sekä työtaso tehdään Carrara-kvartsista. Välitilasta tahtoisimme mattamustan, mutta sen toteutustapa on vielä hieman auki. Vahvimpina vaihtoehtoina ovat tällä hetkellä musta Luja-maali tai alumiinilevy. 

Toisin kuin tuossa pohjakuvassa, tulevat jääkaappi ja pakastin keittiösyvennyksen eri reunoille ja keskelle jäävään tilaan tulee liesi tuulettimineen sekä työtasoa. Keittiö, kuten muutkin kotimme kiintokalusteet tilataan espoolaiselta puusepältä Handyhandilta.

Image source

Kalustuspuoli onkin sitten vielä vähän enemmän hakusessa. Ruokapöydän yläpuolelle on olemassa yksi Secton musta 4201-valaisin, mutta toista samanlaista ei, eikä muuten sitä pöytääkään. Pari Hayn About a chair-tuolia löytyy ennestään, mutta neljä muuta vielä uupuu. Huutokauppoja on kytätty ja toria siinä toivossa että jotkut suht edukkaat ja hyvät löytyisi. Toistaiseksi saalis on ollut heikonlainen, mutta jatkamme etsintöjä. Kierrätyshuonekalujen metsästäminen on melko aikaavievää, mutta en tahtoisi ostaa kaikkea uutena. Budjetti kiittää ja ympäristö myös, nyt vain toivotaan että onnistaa! On tässä onneksi vielä ainakin pari kuukautta aikaa ennen kuin (pahimmassa tapauksessa puolityhjään) uuteen kotiin muutto olisi edessä. :)

Sohvaa emme todennäköisesti lähde tässä vaiheessa uusimaan, mutta sohvapöydän virkaa tähän asti toimittanut yhdeksän euron kierrätyskeskuslöytöni on saanut mieheltä lähtötuomion. Olohuoneen kattovalaisimeksi tahtoisin Studio Snowpuppen ihanan Signature-origamivalaisimen.


Sitten on tietty vielä mattoa mietittävänä ja saarekkeen yläpuolelle valaisimet ja ja ja.. Tähän asti on pitänyt keskittyä niin paljon materiaalivalintoihin ja ns. suuriin linjoihin ettei kalustukselle ole ehtinyt montaa ajatusta suoda. Eiköhän tähänkin tule muutos nyt kun kaikki matskut on lyöty lukkoon!

*Tämä betonilattia on se osuus meidän projektissa, josta ei Strömssöön jaksoa tehtäisi :D Lupaan kuitenkin kirjoittaa siitä oman postauksensa kunhan sen kohtalo täysin selviää. 

The heart of our home is going to be this big, open-concept kitchen, dining room and living room area. It will consist of concrete floors, wooden finger panel ceilings and black and white kitchen with Carrara quartz countertops, to name a few. I'm thinking it might become my favourite room of them all!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!