18.3.17

Siivouspäivä


 


Toissapäivänä säät suosivat, kun meillä oli ohjelmassa siivoilua raksalla. Mikäs siellä oli auringonpaisteessa touhuillessa! Muutama peräkärryllinen lähti tavaraa jäteasemalle ja yksi iso peräkärryllinen puuta tuttavalle poltettavaksi.

Samalla tsekattiin toki myös mitä muovien alla kuivuvalle betonilattialle kuuluu. Muovien alla sen olisi siis pitänyt olla, mutta joku jaskajokunen oli raksalla käynyt ja repinyt kaikki muovit pois. Mystinen juttu, mutta nyt on muovit taas paikallaan ja kuivuminen voi jatkua. Hyvältä se lattia onneksi näytti! Ainakaan toistaiseksi pinta ei ollut halkeillut ollenkaan ja näytti tasaiselta. En malta odottaa, että saadaan lattia vielä hiottua ja käsiteltyä ja päästään ihailemaan lopputulosta. Toivotaan onnistunutta sellaista!

Viime raksapostauksen jälkeen on tosiaan tapahtunut jo paljon: talo on saanut katon päälleen, koolaukset, höyrynsulkumuovit ja villat on laitettu paikoilleen ja lattia valettu. Lattia tulee jäämään betonille kaikkialla muualla paitsi kosteissa tiloissa. Nyt odotellaan pari viikkoa betonin kuivumista ja sen jälkeen timpurit tulevat nakuttelemaan väliseiniä. Ei huono!

Did some cleaning up at our building site a couple of days ago. Sun was shining and we had a great time! We also checked how our concrete floor was doing under the plastic covers and it looked good. Just have to let it dry a little longer and then it's time to start building the inside walls.

2 kommenttia:

 1. Heips, aivan ihanan näköinen talo teille on nousemassa! Wau. Sun tyyli on todella lähellä omaani. No mutta, oli mulla kysymyskin tuosta teidän betonilattiasta. Onko ihan tavallinen betonivalu, vai onko siinä jotain muutakin (mikrosementtiä tms.)? Ja millä käsittelyllä vedätte sen lopuksi? Meillä on superkiire päättää lattiasta ja rakennuttaja vähän pihalla, joten täytyy vähän kertoa mitä ja miten lattian haluan. Kiitos vastauksesta jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ihanasta kommentista :) Ja pahoittelut kun vastaaminen on jäänyt, en ole valitettavasti ehtinyt suoda montaa ajatusta blogille viime aikoina ja nyt vasta ehdin kirjautumaan ja huomasin kommenttisi. Taitaa olla jo myöhäistä, mutta vastaan kuitenkin, jospa tästä olisi vielä apua!

   Ihan tavallinen betonivalu tässä tosiaan oli, mutta betonilaatu mahdollisimman vähäkivinen eikä nopeasti kuivuva, ettei tulisi halkeamia. Lisäksi kulmiin laitettiin lisäraudoitukset viistosti kohti talon keskikohtaa halkeamisen estämiseksi.

   Pintaan laitetaan lopuksi Tikkurilan Fontedur FL Matt- lakka, itse asiassa juuri tänään levitettiin.

   Ihan niin kuin Strömsössä tämä ei kyllä mennyt vaan matkassa oli useampia mutkia, eikä lattia ole nyt ihan sitä mitä alunperin haluttiin. Jos haluat lisätietoja vielä niin laita mailia! :)

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!