23.10.16

Keittiösuunnitelmia


Luonnoskuva Keittiömaailmasta

https://savo.fi/tuote/bora-basic/

Nyt on päästy omien lempihommien äärelle, nimittäin keittiötä suunnittelemaan! Pariin paikkaan on oltu yhteydessä ja saatu jo tarjouksiakin, ainakin yksi olisi vielä tarkoitus pyytää. Keittiömme tulee siis koostumaan seinän syvennykseen upotetusta osiosta ja saarekkeesta, se oli selvää jo kauan sitten. Taso saisi jatkua toisella puolella saarekkeen yli, ja siihen laitetaan sitten baarijakkaroita. Keittiön värityksestä on myös olemassa selkeä visio: valkoista seinäsyvennykseen, saareke mattamustaksi ja taso valkoinen, mieluiten kvartsia hennolla marmorikuviolla mutta sen aika näyttää. Ja joku statement-hana, kyllä kiitos! Mutta sitten se ongelma: mihin liesi laitetaan?

Alunperin haaveilimme yhtenäisestä, vain korkeista kaapeista koostuvasta syvennyksestä. Yksi näistä kaapeista kätkisi sisäänsä aamupalakaapin = kaikki rumiluskoneet ja laitteet. Tämä tarkoittaisi kuitenkin sitä, että liesi ja allas olisi molemmat laitettava saarekkeeseen. Ja koska saarekkeen kohdalla huonekorkeus huitelee jossain neljän metrin hujakoilla, se rajoittaa puolestaan liesituulettimen valintaa melkoisesti. Kaikki katosta laskeutuvat mallit ovat luonnollisesti poissa laskuista, jolloin jäljelle jäävät nämä erilaiset tasosta nousevat ja lieteen integroidut mallit. Muuten ne on toki kivoja, mutta maksavat mansikoita ja hunajaa ja miljoonia. Toisaalta taas jos lieden siirtää seinän puolelle, tarvitaan tasoa enemmän, joka sekään nyt ei ole ihan ilmaista ainakaan kvartsisena. Apuva! En osaa päättää.

Kun päättämättömyys vaivaa, voi kokeilla perinteistä plussien ja miinuksien listaamista.

Liesi saarekkeessa:                                               

+ aamiaiskaappi
+ aamiaiskaappi
+ sanoinko jo aamiaiskaappi. Se vaan ois niin bueno!
+ selkeä, yhtenäinen ulkonäkö
+ se alkuperäinen unelma

- erikoisliesituulettimien hinta
- vähän työskentelytilaa
- liesi ja allas vierekkäin saarekkeessa - toimivuus?

Liesi seinän puolella

+ enemmän työskentelytilaa
+ ainakin hieman edullisempi hinta

- ulkonäöllisesti huonompi. Ei missään nimessä huono, mutta ei paraskaan
- mihin saa piilotettua kaikki ne rumat pienkodinkoneet?

Kuulisin mielellään teidän mielipiteitä ja kokemuksia!

Toim.huom. Ylimmässä luonnoskuvassa on monta asiaa juu kohdillaan, mutta aika monta myös vähän sinnepäin. Mutta emme anna sen tässä vaiheessa häiritä!

(Juuri kun sain tän kirjoitettua, guuglettelin ja löysin tämän. Ei se tuo jälkimmäinenkään vaihtoehto varmaan huonolta näyttäisi. Kääk....)

http://kitzenkeittio.fi/living-with-less

We are busy planning our kitchen and I love it! Colours and materials have pretty much been chosen already: the built-in kitchen cabinets will be white, the kitchen island matte black and the counter top white/ish (quartz, I hope) with some sort of marble pattern.  Now we only need to decide whether we want a breakfast cabinet, or more counter space and probably slightly smaller price tag by moving the stove away from the kitchen island. Tough decisions!

4 kommenttia:

 1. Sanon vielä kerran että aamiaiskaappi on huikea ja suosittelen sitä todella lämpimästi!! Meillä molemmat, liesi sekä allas saarekkeessa. Mutta on sitten sen 3mx1.2m, mutta ei kannata unohtaa että myös aamiaiskaappiin jää laskutilaa. -Sini tulevasta naapurista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se aamiaiskaappi niin houkuttelisi, ja totta kyllä että sielläkin on sitä tasoa ja laskutilaa. Vielä ei olla lopullisesti päätetty mitä tehdään, mutta mies taitaa kyllä jo olla kallistunut sen kannalle että laitetaan liesi seinän puolelle. Saisipa sekä aamiaiskaapin että lieden sinne.. No, onneksi on vielä aikaa miettiä :)

   Poista
 2. Heippa, kiva löytö tämä sinun blogi! Itse tykkään myös kovasti tuosta aamiaiskaappi ratkaisusta. Jos nyt olisin rakentamassa/remontoimassa omaa taloa niin luultavasti sellaisen laittaisin. Olen myös kuullut, että aktiivihiilisuodattimella toimivat liesituulettimet eivät ole niin tehokkaita kuin ns. normaalit. Omaa kokemusta asiasta ei ole. Kiva nähdä miten projektinne etenee, joko on luvat?

  -Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että löysit tänne! Lupa on käsittelyssä, toivottavasti pian saadaan se ja päästään oikeasti tekemään jotain konkreettista tontilla. Tuntuu ikuisuudelta tämä odottelu, vaikka eiköhän tuo luparuljanssi aina kestä ja oon ymmärtänyt että monissa paikoissa vielä pitempään kuin mitä meillä on odotettavissa.

   Täytyy vielä pyöritellä tosissaan tuota keittiöratkaisua ja yrittää sinne se aamiaskaappi mahduttaa. Oisi se vaan niin kätevä, ainakin ajatuksena tuntuu siltä. Meillä oli edellisessä kodissa aktiivihiilisuodatin liesituulettimessa ja se oli ihan ok, mutta onhan hormiin liitettävä varmasti tehokkaampi kaikinpuolin.

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!