10.10.16

Homma etenee
Nyt tämä kaikki alkaa tuntua jo jokseenkin todelliselta, koska siinä ne nyt on: kuvat, joilla rakennuslupa laitettiin vetämään. Jiihaa!!!

Selkeälinjainen, simppeli, jyrkkäkattoinen talo. Kapeita ja korkeita ikkunoita. Yhtenäinen iso olohuone-keittiö-ruokailutila, kolme makkaria ja vanhempien makkariin vaatehuone sekä yhteys pesutiloihin. Iso kodinhoitohuone, joka saa suorittaa myös arkieteisen vaativaa virkaa. Siinä ne tärkeimmät mitä oli mielessä, kun milloin minkäkin kirjekuoren nurkkaan hahmoteltiin uutta kotia. Omalla pohjakuvaräpellyksellä kilpailutettiin yhteensä viisi talofirmaa ja päädyttiin lukemattomien tapaamisien ja ankaran pohdinnan jälkeen Siklaan*. "Viimeiseen vaiheeseen" meillä pääsi kaksi talotoimittajaa ja lopullinen päätös piti tehdä vähän intuitiollakin, niin lähellä tarjoukset olivat toisiaan. Silloin oli tunne, että siklalaiset tajusi hyvin meidän vision ja joustavuutta löytyi. Ainakin tähän asti tuo tunne on osoittautunut oikeaksi ja toivottavasti jatkossakin! Koko kilpailutusvaihe oli mun mielestä todella rasittava ja oon niin onnellinen että se on nyt takanapäin. 

Kuten asiaan vihkiytyneet varmasti näistä kuvista näkee, on tässä tausta-ajatuksena pyörinyt Kannustalon iki-ihana Lato, enkä sitä pyri mitenkään peittelemään. Pariin otteeseen istuttiin heidänkin edustajien kanssa alas ja suunniteltiin ja funtsittiin, mutta joko talomallit oli meidän tontille liian leveitä tai pohjaratkaisu ei ollut toimiva ilmansuuntia ajatellen. Sitten vastaan tuli myös se mikä rakentajilla usein, eli se kuuluisa budjetti. Niinpä lähdettiin työstämään tätä omaa "köyhän miehen latoa" ja tykätään niin kovin! Miltä näyttää teidän silmään?

Talopaketti otettiin Siklalta väliseinien pohjamaaliin saakka, siitä eteenpäin pitäisi sitten nakutella itse. Ei tosiaankaan olla mitään raksojen ammattilaisia, mutta yhden remppaprojektin kokemuksella päätettiin silti uskaltaa ottaa loput hommista omaksi iloksemme/suruksemme. Osittain siksi, että pääsee itse valitsemaan matskut ilman turhauttavaa vaihto- ja hyvitysrumbaa, osittain budjettisyistä. Aika näyttää tuliko otettua liian iso pala haukattavaksi, ja ainahan sitä voi käytettävissä olevien eurojen rajoissa delegoida hommia tarvittaessa muillekin. Märkätilat ainakin on sellainen alue, johon ei näillä hermoilla ja kyvyillä aiota koskea pitkällä tikullakaan, jos ei ole ihanihan pakko.

*blogiyhteistyö

Ps. Tässä vielä ihailtavaksi itse netistä kaivetulla ilmaisohjelmalla väsäämämme pohjakuva, jonka kanssa talokauppiaiden ovia lähdettiin kolkuttelemaan. Ei se nyt edes niin kovin paljoa muuttunut, pakko sanoa! 
This all still seems a bit surreal, but now we have officially applied for a construction permit with these pictures. Yay! We are very happy about how the house and floor plan turned out to look like. What do you think?

4 kommenttia:

 1. Tsemppistä raksaprojektiin!

  VastaaPoista
 2. Hei! Eksyin tänne blogiin vahingossa. Aika kiva kun joku on melkein samassa vaiheessa kuin me tai siis te olette edellä. Pystyverhoilun olisin minäkin halunnut taloon, mutta talon maksajia on kaksi jolle toiselle ei se sopinut - joustin. Heh puolin ja toisin on pitänyt molempien joustaa tai siis minä sain kaikki muuta paitsi tuon pystyverhoilu :D On muuten oikeasti aika uuvuttavaa tuo kilpailutus (varsinki tarjouksista kieltäytyminen ei ole kivaa kun mukavia myyjiä on ollut ;) ). Meillä ensin oli ajatuksissa että rakenettaan itse paljonkin, mutta lähetään kattoo avaimet käteen ja sisustusta vaille valmiita paketteja - suutari pysyköö lestissää :D Monien laskelmien mukaan loppupeleissä sama antaa ammattilaisten tehdä kaikki ei tarvi vuokrakuluja maksaa vuokrakämpästä niin kauan ja voi itse keskittyä tekee rahaa (olemaan töissä rauhassa). Minä uskon projektin todelliseksi vasta kun nykyinen koti on myyty ja se ei ole vielä edes myynnissä - viimeinen remppa kesken :D Jospa nämä asiat sujuisi odotetulla tavalla (tuskin). Onnea kodin rakentamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, mukava kuulla muiden rakentajien fiiliksiä. Tervetuloa seurailemaan tätä projektia ja tsemppiä myös teille rakentamiseen!

   Aikamoista kompromissien tekemistä tämä kyllä on välillä, kun mielipiteitä on kaksi ja siihen päälle vielä tuttujen neuvot ja ajatukset.:) Onneksi meillä on miehen kanssa hyvin samanlainen maku, niin ei kovin paljoa tarvitse tyyliasioista vääntää. Eniten tässä on mun haaveet ja budjetti törmäyskurssilla :D

   Totta tuo että itse tekemällä ei välttämättä paljoa säästä. Isoin syy siihen miksi ei otettu kokonaan valmista ei ollutkaan raha vaan se, että pääsee itse valitsemaan matskut. Oon (omastakin mielestä vähän ärsyttävän) tarkka niin olis muuten mennyt liian säätämiseksi.

   Poista

Kaikki kommentit ilahduttaa kovasti :) // I love reading your comments!